• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.11.2020

08:24

TRAMP POD PRITISKOM DA PRIZNA BAJDENA! Administracija još nije započela proceduru za prenos vlasti!

Vesti

TRAMP POD PRITISKOM DA PRIZNA BAJDENA! Administracija još nije započela proceduru za prenos vlasti!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp se suočava sa pritiskom da mora da sarađuje sa timom izabranog predsednika Džoa Bajdena kako bi došlo do što lakše primopredaje vlasti u januaru, prenosi AP

Generalni servis Trampove aministracije ima zadatak da formalno prizna Bajdena kao predsednika, čime bi počeo prenos vlasti.

Međutim, Trampov član administracije, Emili Marfi, još nije počela taj proces, niti je dobila smernice da li i kada da radi to.

Nejasnoća oko prenosa vlasti zavisi od toga da li će Tramp, koji nije javno priznao Bajdena kao 46. predsednika SAD, tvrdeći da su izbori pokradeni, kočiti demokrate pri formiranju vlasti.

Bord nestranačkog Centra za predsedničku tranziciju je takođe apelovao na Trampovu administraciju da što pre počne sa prenosom vlasti na Bajdena i njegov tim, kako bi novi predsednik što pre imao sve poluge vlasti."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija