• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2020

08:40

BAJDEN VEĆ FORMIRA TIM! Odabrao šefa osoblja Bele kuće, evo o kome je reč!

Vesti

BAJDEN VEĆ FORMIRA TIM! Odabrao šefa osoblja Bele kuće, evo o kome je reč!

Podeli vest

Izabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden odabrao je dugogodišnjeg pomoćnika Ronalda Klejna za šefa osoblja Bele kuće u predstojećoj administraciji, saopštio je tranzicijski tim Bajden-Haris

"Ron je neprocenjiv saradnik tokom mnoštva godina koliko smo zajdno radili - uključujući i spasavanje američke ekonomije od jednog od najvećih padova u našoj istoriji tokom 2009. Kasnije smo, 2014, prevazišli tešku vanrednu situaciju u javnom zdravstvu", naveo je Bajden u saopštenju.

Ukazao je da Klejn ima bogato iskustvo i sposobnost za rad sa ljudima, kako je precizirao, širokog političkog spektra.

"To je upravo ono što je potrebno šefu osoblja Bele kuće dok se suočavamo sa krizom i pokušavamo da objedinimo našu zemlju", navedeno je u saopštenju tima za tranziciju.

Ronald Klejn je, reagujući na objavu tranzicijskog tima Bajden-Haris, poručio da mu je ukazana najveća čast, prenosi Glas Amerike.

"Dirnut sam poverenjem koje mi je ukazano. Radujem se što ću izabranom predsedniku i potpredsedniku pomoći da okupe raznovrsan i talentovan tim Bele kuće koji će se boriti za primenu njihove ambiciozne agende za promene i težiti da se prevaziđu podele u našoj zemlji", poručio je Klejn.

On će obavljati funkciju Bajdenovog višeg savetnika i trebalo bi da pomogne u formiranju vodećeg tima buduće američke administracije. Bio je angažovan kao viši savetnik Badejn-Haris kampanje. U okviru američke administracije, od 2009. do 2011. radio je kao šef osoblja bivšeg američkog potpredsednika u vreme predsednika Baraka Obame, kada je Bajden bio američki potpredsednik.

Takođe, u administraciji bivšeg predsednika Baraka Obame predvodio je tim za borbu protiv ebole u periodu od 2014. do 2015.

Pre ove objave izabrani predsednik Bajden se tokom dana sastao sa savetnicima za tranziciju u okviru planova za preuzimanje kontrole nad američkom vladom - kada bude zvanično imenovan na dužnost 20. januara 2021. Lista Bajdenovih savetnika za tranziciju je puna je stručnjaka upoznatih sa problemima sa kojima će se izabrani predsednik suočiti pošto bude preuzeo funkciju, navodi Glas Amerike.

Ketlin Smit, potpredsednica i direktorka Međunarodnog programa za bezbednost u Centru za strateške i međunarodne studije, zadužena je za pregled aktivnosti Sekretarijata za odbranu.

Linda Tomas Grinfild, bivša pomoćnica državnog sekretara za afrička pitanja analizira rad Stejt departmenta, dok je Don Grejvs, izvršni direktor u “Ki banci” (KeyBank) zadužen za analizu Sekretarijata za finansije. Marta Gimbel, viša menadžerka za ekonomska istraživanja u kompaniji “Šmit fjučurs” (Sćmidt Futures) proverava rad Saveta ekonomskih savetnika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POSTIZBORNA DRAMA U AMERICI! Džordžija ide na ponovno brojanje glasova, porasla Bajdenova prednost u Nevadi
Planeta

POSTIZBORNA DRAMA U AMERICI! Džordžija ide na ponovno brojanje glasova, porasla Bajdenova prednost u Nevadi

Američki izbori su sve bliže raspletu, u napetoj i tesnoj trci demokratski kandidat Džo Bajden je sve bliže pobedi nad aktuelnim predsednikom, republikancem Donaldom Trampom. U ključnim državama se i dalje broje glasovi, Bajden je bliži trijumfu, a da bi pobedio treba da osvoji Pensilvaniju ili dve od sledećih država - Arizona, Džordžija, Nevada, Severna Karolina

06.11.2020

08:14 >> 19:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija