• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

16.11.2020

20:51

JEZIVE TVRDNJE MEDICINSKE  SESTRE: Pacijenti sa najtežim oblikom korone, završavaju u "jami" (VIDEO)

Vesti

JEZIVE TVRDNJE MEDICINSKE SESTRE: Pacijenti sa najtežim oblikom korone, završavaju u "jami" (VIDEO)

Podeli vest

Teksas je prešao brojku od 20.000 mrtvih od korone od početka epidemije, čime je posle Njujorka postao savezna država s najviše žrtava virusa u SAD

Bolnice su pred kolapsom, a Njujork post prenosi priču medicinske sestre koja je krajnje uznemirujuća.

Pomenula je "jamu", mesto koje su tako nazvali interno, a radi se o prostoriji u koju šalju ljude bez nade. Kovid pacijente koji na kraju - umru.

- U "jamu" smo morali da šaljemo ljude s najgorom kliničkom slikom. Videla sam da je umrlo dosta ljudi tamo, a imam osećaj da nisu morali da umru. Baš nijedan pacijent iz "jame" nije preživeo - rekla je Lavana Rivers, koja je radila u bolničkom centru u El Pasu.

Kako tvrdi, ona i ostale sestre dobile su precizna uputstva kako da se ophode prema pacijentima u "jami". Za razliku od ostalih odeljenja, ovde su mogle samo triput da pokušaju CPR (reanimaciju), a potom odustanu. Nema četvrtog puta. Naređeno im je da nema.

El Paso je prošle nedelje registrovao više od milion obolelih. Sestra Rivers iznela je ozbiljne i šokantne optužbe da lekari te bolnice ne tretiraju isto sve pacijente i da ne ulažu dovoljno napora kako bi spasli obolele.

- Sestra koja me je tamo podučavala imala je posebnu pacijentkinju, zvali su je VIP pacijentkinja. Doktorova žena. Nema toga što joj nisu dali. I pogodite šta, od svih s teškom slikom, ona se izvukla - rekla je.

Iz bolnice su na ovo odgovorili da je spomenuta sestra tamo radila kao ispomoć i da, uprkos tome što se saosećaju s teškim poslom i emocionalnim šokom kroz koji prolaze hiljade zdravstvenih radnika, ne mogu da potvrde ove tvrdnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija