• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.11.2020

08:25

FRANCUSKA PRIZNAJE NEZAVISNOST KARABAHA!? Senat uskoro razmatra rezoluciju, Azerbejdžan će pobesneti!

Vesti

FRANCUSKA PRIZNAJE NEZAVISNOST KARABAHA!? Senat uskoro razmatra rezoluciju, Azerbejdžan će pobesneti!

Podeli vest

Francuski Senat će razmotriti rezoluciju u kojoj parlamentarci pozivaju vlasti zemlje da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabah. Dokument je objavljen na sajtu parlamenta

Francuski Senat će razmotriti rezoluciju u kojoj parlamentarci pozivaju vlasti zemlje da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabah. Dokument je objavljen na sajtu parlamenta.

 

Kako je saopštio na Tviteru jedan od autora rezolucije, senator Bruno Retajo, rezolucija će se razmatrati 25. novembra.

 

 

​Rezolucije francuskog Senata (Gornji dom parlamenta) imaju karakter preporuke, izvršna vlast nije u obavezi da ih poštuje.

Ranije je zvanični Pariz pružio Jerevanu podršku u sukobu u Nagorno-Karabahu. Nakon okončanja borbenih dejstava predsednik Francuske Emanuel Makron je u telefonskom razgovoru sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom podsetio na svoja prijateljska osećanja prema Jermeniji i njenom narodu, a takođe je izrazio spremnost da učestvuje u izradi političkog rešenja, "pravednog, dugoročnog i prihvatljivog za sve strane u Karabahu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija