• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

19.11.2020

20:15

NE SMEMO DOZVOLITI DA LOPOVI POKRADU IZBORE! Oglasio se Trampov advokat: PREVARU JE LAKO DOKAZATI, GLASOVI SU STIZALI KAMIONIMA!

Vesti

NE SMEMO DOZVOLITI DA LOPOVI POKRADU IZBORE! Oglasio se Trampov advokat: PREVARU JE LAKO DOKAZATI, GLASOVI SU STIZALI KAMIONIMA!

Podeli vest

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp najavio je ranije danas, kako kaže, važnu konferenciju za štampu u 18 sati po lokalnom vremenu.

- Danas je važna konferencija za štampu advokata na vrlo jasnom i održivom putu do pobede. Stvari se vrlo lepo postavljaju na svoje mesto - napisao je na Tviteru.

Ranije je tvitovao da je opljačkan na predsedničkim izborima u Detroitu, a njegov tim je ubrzo nakon toga podneo tužbu u toj državi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Obraćenje je kasnilo 10 minuta, a prvi je govorio Rudi Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka i Trampov advokat.

Đulijani je rekao da će na konferenciji za novinare izneti dokaze da su izbori pokradeni.

-U izbornoj noći predsednik je vodio u Pensilvaniji i na kraju izgubio. To je gotovo statistički nemoguće, pa smo započeli istragu. Brzo se ispostavilo da je obrazac isti u više država. Gotovo isti obrazac prevara sa biračima - rekao je.

Fokusirali su se na velike gradove, kaže Đulijani, gde su, prema njegovim rečima, prevara birača česta.

- Jedino što bi me iznenadilo je da Filadelfija nije varala, jer varaju već 60 godina. Detorit je isti. Svi su oni demokratski gradovi. Oni kontrolišu izbore, policiju i imaju prijatelje sudije koji donose neracionalne presude - dodao je on.

Foto: Reuters/Jonathan Ernest

Đulijani je takođe rekao da pobeda Bajdena nije pobeda već prevara.

- Prevare su posebno podložne glasovima koji stižu poštom - kaže Đulijani.

Đulijani zatim dodaje kako su demokrate imale dobar plan, ali kako su ih republikanci uhvatili. „Sve zemlje, čak i Tanzanija, mesta kojih se nikada ne biste setili, imaju sjajan sistem za slanje glasova poštom“, kaže on, a zatim opisuje kako se glasovi šalju.

Kaže da u SAD posmatrači nisu mogli da gledaju brojanje glasova stiglih putem pošte i kako mogu da glasaju za Mikija Mausa, istu osobu tri puta, mrtvu ili nikoga. Stoga, kaže, brojanje u Džordžiji neće dati nikakav rezultat, jer će se nevaljani glasovi ponovo brojati.

U Pensilvaniji ima preko 6.000 nevažećih glasačkih listića, kaže on. Kaže, međutim, da Pensilvanija nije jedina u kojoj se dešavalo varanje, već da se varanje odvijalo u svim državama i da su za to krivi demokrate.

- Prevaru je lako dokazati. Postoji stotine svedoka. Možda hiljade - rekao je on.

Takođe kaže da Trampov kadar ima dokaze da posmatrači nisu mogli da gledaju prebrojavanje glasova i da za to imaju 50-60 svedoka.

Foto: Reuters/Jonathan Ernest

- Trampova prednost mogla je da dođe samo glasovima koji su stizali poštom - ističe Đulijani.

Đulijani je rekao da će tada razgovarati o Mičigenu i da postoje dokazi. "Amerikanci imaju pravo da to znaju", kaže on novinarima, dodajući da nemaju pravo da im se uskraćuju informacije.

- Ono što se dešava u zemlji je užasno, a vaša cenzura pogoršava stvari - kaže on.

DRAMATIČNA TRAMPOVA OBJAVA, očekuje se VANREDNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE!

Dodaje da je Džesi Džejkob već decenijama zaposlena u Mičigenu i da je raspoređena kao posmatrač u Detroitu.

- Zapravo su je obučili da vara. Rekla je da su je obučili da promeni datum glasanja poštom. To vam ne kažem, ovo je rekao ovaj građanin pod zakletvom. Možda ćete moći da kažete da ona laže, ali ne možete da kažete da nema dokaza. je dokaz  - tvrdi Đulijani.

Zatim je dodao Trampov štab nije završio sa tužbama.

- Imamo još stotinu ovakvih svedoka - kaže Đulijani, koji je dodao da su glalsovi u Mičigenu stizali kamionima.

Dodaje da će Trampova kampanja sutra podneti tužbu u Džordžiji.

- Ne smemo dozvoliti da ovi lopovi ukradu izbore. Amerikanci su izabrali Trampa, a ne Bajdena. Bajden vodi zbog lažnih glasova. Dajte nam šansu da to dokažemo na sudu i hoćemo -  zaključio je Trampov advokat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija