• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2020

08:53

NEMA ŠTA DA KRIJE! Carević zvanično najbogatiji političar u Crnoj Gori, za razliku od DPS tajkuna ne prikriva poreklo svoje imovine!

Vesti

NEMA ŠTA DA KRIJE! Carević zvanično najbogatiji političar u Crnoj Gori, za razliku od DPS tajkuna ne prikriva poreklo svoje imovine!

Podeli vest

Prema podacima koje je gradonačelnik Budve Marko Bato Carević predao Agenciji za antikorupciju, on je najbogatiji političar u Crnoj Gori, pišu podgorički mediji

U Imovinskoj karti koju je predao Agenciji krajem oktobra stoji da poseduje stambene i poslovne prostore, njive, livade, šume, štale, poljoprivredno gazdinstvo, ugostiteljski objekat, ali i građevinske mašine i drugu operativu.

Kako se navodi, za razliku od političara u vrhu DPS-a koji su godinama unazad krili da su milioneri, skrivajući i imovinu i njeno poreklo, Carević je detaljno izvestio Agenciju i popisao nekretnine milionske vrednosti koje poseduje u Budvi, rodnom selu Krimovici, Lastvi Grbaljskoj, Grahovu.

Plata Carevića na mestu predsednika Opštine Budva je 1.567 evra, koju kako u prvom tako i u mandatu od janura 2019. donira u dobrotvorne svrhe građanima Budve koji su u teškom materijalnom stanju.

Takođe, on je prijavio da u gotovini ima 10.000 evra i da je vlasnik džipa "mercedes GL310 CL", starog 13 godina.

On je Agenciji za antikorupciju dostavio imovinski karton u kome je taksativno navedeno da je lično on ili preko svoje firme "Carinvest" vlasnik stotinjak parcela od Budve, Kotora do Grahova u Nikšiću čija je ukupna povrišna više od 200 hiljada kvadrata.

Kompanija ima i desetak poslovnih prostora, stanova i garaža, magacina u Budvi, Krimovici i na Zlatiboru.

Vlasnik je poslovnih prostora u Budvi od 57 i 116 kvadrata, garaža od 16,12 i 13 kvadrata, stanova od 54, 311 i 129 kvadrata, kao i stana od od 94 kvadrata na Zlatiboru, poslovnih zgrada u privredi od 233 i 111 kvadrata na lokalitetu Pod Bregove u kotorskoj opštini. U imovinskom kartonu je popisano detaljno svako vozilo, kamion, mašina... koje je kompanija kupovala i uglavnom su u pitanju “mercedes”, “volvo”, “man” i “scania”.

Prošle godine Carevićeva firma prihodovala je 7.660.365, ukupni rashodi su bili 5.977.447, dobit 1.528,770, a ukupni kapital je iznosio 8.439.793 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija