• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.11.2020

17:04

AUSTRALIJSKA VOJSKA ČINILA POKOLJ U AVGANISTANU! Ministarki odbrane se slošilo kada je videla snimak brutalnog ubistva civila! (VIDEO)

Vesti

AUSTRALIJSKA VOJSKA ČINILA POKOLJ U AVGANISTANU! Ministarki odbrane se slošilo kada je videla snimak brutalnog ubistva civila! (VIDEO)

Podeli vest

Ministarka odbrane Australije Linda Rejnolds je rekla da joj se slošilo kada je videla snimak na kojem pripadnik australijskih specijalnih vojnih snaga puca u nenaoružanog čoveka koji sedi na zemlji u Avganistanu

Rejnoldsova dodaje da je "totalno i apsolutno zgađena i šokirana" nakon ishoda istrage kojom se potvrdilo da su australijski vojnici ubili 39 nenaoružanih civila i zatvorenika tokom američkog rata u Avganistanu.

Sada bi hiljade odlikovanih vojnika mogle da ostanu bez ordenja, nakon dokumenta napisanog na 465 stranica u kojima se navodi da australijski komandanti koji su prevideli zločine podređenih "ne mogu mirne savesti da zadrže svoja odlikovanja", dodaje se.

Izveštaj australijske vojske o nezakonitim ubistvima civila u Avganistanu koja su počinili pripadnici njenih specijalnih jedinica, nudi neugodan opis duboko zabrinjavajućih dešavanja skrivenih u dalekim zonama ratovanja, poput naredbi mladim vojnicima da hladnokrvno ubiju nenaoružane ljude da bi se "okrvavili".

Navodi se da je u 23 incidenta ubijeno 39 Avganistanaca većinom zatvorenika, bilo iz ruku australijskih specijalnih snaga bilo po njihovom nalogu. Nijedno ubistvo nije bilo u žaru borbe i sva su se dogodila u takvim okolnostima da, ako ih prihvati porota, predstavljaju ratni zločin. Neki od odgovornih za ubistva još su u australijskim odbrambenim snagama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zapadnjacka stoka

pre 3 godine

nema gorih od ovih zapadnjaka ... kada su oni u pitanju navijam i za dzihadiste protiv njih...

srba

pre 3 godine

Sram da vas bude, tamo nije bilo rata nego agresije slicno kao sto je jos gore i teze napadnuta Srbija. Ne zna se gde su ucinili teze zlocine!

Fikus

pre 3 godine

Ratni zločin ne zastareva, kad će se njima suditi? Naši ljudi su osuđeni zbog "govora mržnje", zbog "komandne odgovornosti", radikale i dan danas traže da im sude za "nepoštovanje suda" a ovi zločinci, koji su hladnokrvno ubijali nenaoružane civile, su dobili odlikovanja ...

Darko

pre 3 godine

Da je ovo uradio Avganistanac braneci svoju teritoriju I zemlju odmah bi ga proglasili za zlocinca I bombardovali bi sve... ovako posto je to uradio vojnik zapadne demokratije onda nece nikad niko odgovarati...

Aca

pre 3 godine

Podseća na srebrenicu kad su na livadama srpski vojnici pucali na vezane ljude strašno

Dule

pre 3 godine

И казна за ратни злочин ће им бити одузимање одликовања? Ала су аустралијски судови стриктни и правични! Такво лицемерје је у потпуности својствено англосаксонској традицији.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija