• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2020

12:00

TERORISTIČKI NAPAD U LUGANU! Policija potvrdila, državljanka Švajcarske koja je napala dve žene je pripadnica džihadističke grupe ID!

Vesti

TERORISTIČKI NAPAD U LUGANU! Policija potvrdila, državljanka Švajcarske koja je napala dve žene je pripadnica džihadističke grupe ID!

Podeli vest

Švajcarska policija identifikovala je državljanku Švajcarske koja je napala dve žene u Luganu kao pripadnicu džihadističke grupe ID

Ona je jednu ženu najpre napala zarivši joj nož u vrat, a drugu je pokušala da uguši u supemarketu u Luganu.

Federalni tužioci su označili incident u kantonu Tićino kao mogući teroristički napad i pokrenuli istragu, preneo je Rojters.

Žena koja je izvela napad je poznata Fedpolu iz policijskih istraga iz 2017. godine sa džihadističkim poreklom, navela je Savezna kancelarija policije na Tviter nalogu.

Osumnjičena, 28-godišnjakinja koji živi u tom području je pritvorena nakon što su je prolaznici savladali dok policija nije stigla.

Švajcarski mediji su preneli izjave svedoka koji su naveli da je ona tokom napada vikala da pripada džihadistickoj grupi Islamska država.

Jedna od žrtava je pretrpela ozbiljne povrede, ali nije životno ugrožena, dok je druga žena, koju je uhapšena zgrabila za vrat, lakše povređena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija