• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.11.2020

13:05

TUČA I GAĐANJE IZNUTRICAMA U PARLAMENTU! Rasprava o uvozu američke svinjetine prerasla u HAOS! (VIDEO)

Vesti

TUČA I GAĐANJE IZNUTRICAMA U PARLAMENTU! Rasprava o uvozu američke svinjetine prerasla u HAOS! (VIDEO)

Podeli vest

Totalni haos nastao je u tajvanskom parlamentu kada su poslanici vodeće opozicione stranke Kuomintang (KMT) počeli da bacaju svinjske iznutrice tokom diskusije o ukidanju zabrane uvoza svinjetine iz SAD. Došlo je i do fizičkog obračuna među poslanicima

Predsednik Tajvana Cai Ing-ven najavio je još u avgustu da će tamošnja Vlada od 1. januara odobriti uvoz svinjskog mesa sa prihvatljivim ostacima raktopamina, leka koji se dodaje u stočnu hranu i koji pospešuje rast nemasnog mesa koje neki farmeri koriste kod svinja.

Taj lek je zabranjen u Evropskoj uniji i Kini, ali je dozvoljen u SAD.

Odluka tajvanskih vlasti naišla je na odobravanje Vašingtona i ocenjena je kao jedan od prvih koraka ka postizanju trgovinskog sporazuma sa SAD, ali je izazvala protivljenje opozicije i zabrinutost javnosti zbog bezbednosti hrane nakon nekoliko skandala poslednjih godina.

Od početka zasedanja parlamenta sredinom septembra, poslanici Kuomintanga protestuju protiv odluke o svinjskom mesu sprečavajući premijera Su Ceng-čanga da govori za skupštinskom govornicom.

Kako bi premijeru omogućili da govori poslanici vladajuće Demokratske napredne stranke formirali su zaštitnu barijeru oko njega dok su poslanici opozicije zviždali držeći transparente u rukama.

Kada je premijer počeo da govori predstavnici KMT-a su ga zasuli svinjskim iznutricama i počela je tuča poslanika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija