• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.11.2020

19:41

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DA OSUDI DRŽAVNI TERORIZAM! Ruski senator nakon ubistva iranskog naučnika upozorava na OPASNOST OD ŠIREG SUKOBA!

Vesti

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DA OSUDI DRŽAVNI TERORIZAM! Ruski senator nakon ubistva iranskog naučnika upozorava na OPASNOST OD ŠIREG SUKOBA!

Podeli vest

Dan nakon ubistva iranskog nukelarnog fizičara ne smiruju se reakcije. Šef iranske diplomatije Mohamad Džavad Zarif ocenio je da se radi o kukavičkom ubistvu kojim su prekršene norme međunarodnog prava. Ruski senator Konstantin Kosačov upozorava da to ubistvo može da bude povod za izbijanje obimnijih borbenih dejstava na Bliskom istoku

- Kukavički teror, ubistvo još jednog od vodećih iranskih naučnika. Izvršili su ga zlikovci-teroristi grubo prekršivši norme međunarodnog prava, ignorišući ljudske i moralne principe. Pozivamo međunarodnu zajednicu da osudi državni terorizam - napisao je Zarif na Tviteru na ruskom jeziku.

Za to vreme ruski senator kaže da ma ko stajao iza ubistva naučnika ono se nesumnjivo može okarakterisati kao teroristički akt usmeren na destabilizaciju situacije u regionu i provociranje snažne reakcije Irana.

Zato, kaže, Kosačov, dosta toga zavisi i od objektivnosti iranske istrage, od njegove reakcije ali i od pozicije međunarodne zajednice.

Kada se na to doda pojava američkog nosača u Persijskom zalivu onda su to sve znaci spremnosti za obimna borbena dejstva za koje je potreban okidač kakav može da bude ubistvo naučnika, upozorava on.

- Teheran ide civilizovanim putem, za razliku od onih koji su organizovali ubistvo - rekao je on, podsetivši na stale optužbe na račun Irana da sponzoriše terorizam.

Podsetimo, u Iranu je juče ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade, šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana.

Prema navodima portala "Tajms of Izrael", naučnika su nazivali "ocem iranske bombe". Mediji takođe spekulišu da je Fahrizade bio "šef iranskog programa za nuklearno naoružanje".

Fahrizade je bio profesor fizike i oficir u iranskoj Revolucionarnoj gardi, pišu iranski mediji.

Iranski zvaničnici tvrde da iza toga stoje Amerika ili Izrael i upozoravaju na odmazdu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

SAD i Izrael poručuju Rusiji,Kini,Iranu i S. Koreji da je dozvoljeno ubiti bilo kog čoveka na planeti,bez kazne,jer međunarodno pravo više ne postoji.Dobro je bar da znamo u kakvom svetu živimo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija