• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

04.12.2020

13:30

PRIVLAČNA DAMA IZ SRBIJE TRAŽI POMOĆ NA PUTU, KO STANE - ŠOK! Filmsko hapšenje u Kataloniji! (VIDEO)

Vesti

PRIVLAČNA DAMA IZ SRBIJE TRAŽI POMOĆ NA PUTU, KO STANE - ŠOK! Filmsko hapšenje u Kataloniji! (VIDEO)

Podeli vest

Osam muškaraca i jedna žena iz Srbije uhapšeni su u subotu u Kataloniji zbog sumnje da su deo bande drumskih razbojnika koja je pravila haos na putevima

Oni su uhapšeni nakon što je policija dobila prijavu brojnih vozača da "neka žena stoji u zaustavnoj traci auto-puta i moli za pomoć".

Čim bi neko stao da pomogne zgodnoj dami u nevolji, iz njenog automobila bi istrčala dvojica muškaraca koji bi napali pomogača i uvek mu odneli sve dragocenosti i pobegli.

Isto tako, znali su da žrtvi izbuše gumu, pa da ga prate sve dok vozač ne bi bio prinuđen da stane. Tada bi oni stali odmah za njim, nudeći pomoć. Dok bi jedan ili dvojica članova bande pomagali nesrećnom vozaču, treći bi se prišunjao vozilu i krao torbe, telefona i sve što pronađe.

Banda, čiji članovi imaju između 35 i 45 godina, sumnjiči se da je u poslednji devet meseci izvršila najmanje 30 ovakvih pljački na putevima u Kataloniji.

Foto: Printskrin Tviter/mossos

Više od 100 pljački?!

Nisu samo pelješili ljude na putu, već i na benzinskim pumpama i stajalištima gde bi dama isto molila za pomoć, i tako nasamarila žrtve. Tako da se sumnja da su počinili mnogo više od 30 krivičnih dela, štaviše, priča se o brojci koja premašuje 100.

 

 


Istragom je ustanovljeno da je banda "uložila" u posao oko 8.000 evra. Oni su iznajmljivali automobile od rent-a-kar agencija i sa njima išli u pljačke. Nakon hapšenja, kod njih je pronađeno više od 40.000 evra u kešu, nakit, ženske tašne i brojni gedžeti - od mobilnih telefona do plejera, satova, u vrednosti od najmanje 38.000 evra.

Foto: Printskrin Tviter/mossos

Stranci na meti

Navodno je u pljački uvek učestvovalo po troje pripadnika bande, a da stvar bude još crnja - gotovo uvek su pelješili strance. Ipak, kako je sa pandemijom opao broj stranih turista u Španiji, tako su žrtve ove srpske bande postali lokalci.

U akciji hapšenja učestvovalo je više od 100 pripadnika policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 3 godine

Ništa dobro od nas Srba, čudi me da neko nije Vučića za ovo okrivio, pošto je on za sve kriv.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija