• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2020

18:05

NAGLO SKOČIO BROJ NEZAPOSLENIH AMERIKANACA! Više od 850.000 traži državnu naknadu!

Vesti

NAGLO SKOČIO BROJ NEZAPOSLENIH AMERIKANACA! Više od 850.000 traži državnu naknadu!

Podeli vest

Broj nedeljnih zahteva nezaposlenih Amerikanaca koji su prvi put aplicirali za dobijanje državne naknade naglo je skočio prošle nedelje na ukupno 853.000, što je značajno iznad naviše revidiranog podatka od 716.000 prijava podnetih u prethodnoj sedmici, objavilo je danas američko Ministarstvo za rad

Ekonomisti koje je anketirala kompanija Dau DŽons predviđali su da će za pomoć aplicirati 730.000 ljudi, prenosi CNBC.

Ovo je najveći ukupan nedeljni broj zahteva novih nezaposlenih od 19. septembra i ilustruje tešku situaciju na tržištu rada u poslednje vreme, uzrokovanu rastom slučajeva koronavirusa zbog čega su lokalne samouprave i vlade nekih saveznih država ponovo uvele ograničenja u određenim delatnostima.

Foto: TwitterPrintscreen/ Daniel Desrochers

Broj nezaposlenih koji već primaju ovu naknadu i traže da im se odobri trajno dobijanje pomoći takođe je povećan za 230.000, na 5,76 miliona, što je prvi rast tog broja od kraja avgusta.

Tržišta kapitala su neznatno reagovala na ove vesti, pri čemu se na Vol Stritu nagoveštava nešto niža vrednost akcija na otvaranju trgovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija