• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.12.2020

12:49

PREOKRET! RUSI I BRITANCI SE UJEDINILI I KREĆU U RAT PROTIV KORONE! Počeo zajednički poduhvat, kovidu su dani odbrojani?!

Vesti

PREOKRET! RUSI I BRITANCI SE UJEDINILI I KREĆU U RAT PROTIV KORONE! Počeo zajednički poduhvat, kovidu su dani odbrojani?!

Podeli vest

Laboratorija AstraZeneka i Rusija najavile su danas zajednička klinička ispitivanja koja kombinuju njihove dve vakcine protiv korona virusa

- Najavljujemo program kliničkih ispitivanja kako bismo procenili bezbednost i imunogenost kombinacije ASD1222, koju su razvili AstraZeneka i Univerzitet u Okfordu, i Sputnjika V, koji je razvio institut za istraživanja Gamaleja - saopštio je ogranak AstraZeneke u Rusiji i precizira da će testovi biti sprovedeni na osobama preko 18 godina.

Dve vakcine, AZD1222 i Sputnjik V, koriste humane adenoviruse kao vektore. AstraZeneka se nada da kombinacija dve vakcine može da dovede do "boljeg imunološkog odgovora".

Rusija tvrdi da je vakcina Sputnjik V efikasna 95 odsto. Trenutno je u trećoj fazi kliničkih ispitivanja na više od 40.000 dobrovoljaca. Rusija je prošle nedelje počela da vakciniše stanovništvo. AstraZeneka i Oksford su saopštili da je njihova vakcina efikasna 70 odsto.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija