• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2020

12:38

ODLUKA O ZABRANI ULASKA U GRČKU PRODUŽENA DO 7. JANUARA!

Vesti

ODLUKA O ZABRANI ULASKA U GRČKU PRODUŽENA DO 7. JANUARA!

Podeli vest

Grčka je produžila zabranu ulaska stranih državljana, uključujući i državljana Srbije, do 7. januara, navodi se na Fejsbuk stranici grčke ambasade u Srbiji "Greece in Serbia-Grčka u Srbiji"


Ova odluka važi za period od 15. decembra do 7. januara.


Na osnovu zajedničke ministarske odluke vlade Grčke od 12. decembra 2020. na snazi je zabrana ulaska u Grčku stranih državljana, radi sprečavanja daljeg širenja virusa Covid-19.

Ova zabrana se ne odnosi na državljane zemalja članica EU i država Šengen zone.

Zabrane se ne odnosi na medicinsko osoblje, istraživače i profesionalce iz oblasti zdravlja pod uslovom da je njihov ulazak u Grčku u poslovne svrhe, lica koja već duži vremenski period imaju boravak u državi članici EU ili Šengen zoni, kao i za one koje imaju dozvolu boravka u državama članicama EU ili Šengen zoni.

Takođe ova zabrane ne odnosi se na članove državne delegacije, osoblje diplomatskih i konzularnih predstavništava i delegacija, osoblje međunarodnih i evropskih institucija, članove humanitarnih organizacija tokom obavljanja aktivnosti, vojna lica i pripadnike bezbednosnih snaga ili grčkog Generalnog sekretarijata za civilnu zaštitu.

Zabrana ne važi i za zaposlene u oblasti transporta, uključujući i morski i rečni saobraćaj, posade vazduhoplova, posade i tehničko osoblje letilica za gašenje požaranja, kao i vozače kamiona koja su u tranzitu radi transporta robe, kao i apsolutno neophodno osoblje za njihov transport.

Ova odluka grčke vlade ne važi ni za putnike u tranzitu, studente koji studiraju u Grčkoj, lica koja se bave negom starijih lica i lica sa posebnim potrebama, kao i sezonske poljoprivredne radnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija