• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

18.12.2020

11:22

POLICAJCI U TORONTU UPALI SRBINU U STAN I ZAPANJILI SE! Ovakav ŠOK OD 18 MILIONA DOLARA se u ISTORIJI KANADE nije dogodio! /VIDEO/

Vesti

POLICAJCI U TORONTU UPALI SRBINU U STAN I ZAPANJILI SE! Ovakav ŠOK OD 18 MILIONA DOLARA se u ISTORIJI KANADE nije dogodio! /VIDEO/

Podeli vest

Srbin Danijel Dubajić (45) iz Toronta suočava se sa čak 78 tačaka u optužnici nakon što je policija prošlog meseca u njegovom stanu pronašla drogu u vrednosti od 18 miliona dolara, kao i 65 komanda vatrenog oružja, što je najveća zaplena u jednom danu u istoriji kanadske službe, piše toronto.ctvnews

- Pretpostavljamo da su ovi pištolji namenjeni za ulične bande i da su kao takvi predstavljali značajnu pretnju javnoj bezbednosti za sve naše zajednice - rekao Domenik Sinopoli na konferenciji koju je policija održala u sredu.

Istraga je započeta ranije ove godine kada su službenici saznali za informacije u vezi sa trgovinom drogom na tom području.

Droga u mirnom naselju Toronta

Kako je istraga napredovala, Sinopoli je rekao da su istražitelji postali svesni "potencijalne lokacije za trgovinu drogom" u blizini puteva Parklon i Beri, te ulici Kloverhil, prenosi Telegraf.

- Ovo je obično vrlo tiho i stambeno naselje, koje se sastoji od niskih stambenih zgrada, parkova, igrališta i škola - rekao je inspektor Tim Kron na konferenciji.

Pretres je na imanju izvršen 17. novembra, a kada su policajci ušli u stan zatekli su stanara kog je policija identifikovala kao 45-godišnjeg Danijela Dubajića. Bio je registrovan kao stanar te jedinice.

- Moji istražitelji su mi rekli da je bio veoma smiren, vrlo kooperativan, da nije govorio previše, kao da je znao da je došao taj dan - naveo je Kron.

Dubajić plaćao redovno kiriju, radio kao slikar

Vlasnik objekta u kom je živeo Dubajić Džo Bejks rekao je za CTV Toronto da je on u ovde živeo 22 godine. Bejks tvrdi da je Dubajić radio kao slikar, da se bavio naturopatijom i da je uvek na vreme plaćao kiriju. Pretražujući imanje tog dana policija je pronašla 181 kilogram droge procenjene ulične vrenosti od 18.240.000 dolara, vatreno oružje koje nije bilo sakriveno, kao i municiju.

 

 

Zaplenjeno je ukupno 106 kilograna kokaina, 61 kilogram kristalnog metamfetamina, 5 kilograma fentanila, 9 kg MDMA, 65 komada vatrnog oružja, uključujući 57 pištolja i osam pušaka, više od 15.000 metaka. U toku je proces praćenja odakle oružje potiče, a dosad su tragovi za 37 komada oružja pronađeni u SAD, te dva u Kanadi.

Policija navodi da je ovo najveća zaplena u jednom danu i dodaje da osumnjičeni nema istoriju posedovanja droge ili oružja. Dubajić koji se sada suočava sa 78 tačaka optužnice pojaviće se pred sudom 7. januara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Eh sto Srbin ume, zaradio al neume da sačuva. Prvo Pravilo: kad ti najbolhe ide, zasviraj pa za pojas zadeni

zoran

pre 3 godine

Ključna reč - Srbin...a onda se čudimo kako nas gledaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija