• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.12.2020

21:13

RADEV UDARIO NA TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdogan ima ambicije da učestvuje u politici Bugarske!

Vesti

RADEV UDARIO NA TURSKOG PREDSEDNIKA: Erdogan ima ambicije da učestvuje u politici Bugarske!

Podeli vest

Bugarski predsednik Rumen Radev rekao je danas da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ima ambicije da učestvuje u političkom životu Bugarske

On je to rekao povodom video obraćanja Erdogana na onlajn Nacionalnoj konferenciji Pokreta za prava i slobode (MRF), opozicione stranke sa velikim brojem etničkih Turaka u Bugarskoj.

Radev je na radiju Darik rekao da Erdoganovo obraćanje "priznaje ambicije da učestvuje u političkom životu Bugarske i da je to nedopustivo". Bugarski šef države tvrdio je da je premijer Bojko Borisov, Erdoganov blizak lični prijatelj, kanal tog uticaja, prenosi bugarska agencija BTA.

Po mišljenju Radeva, Erdoganovo obraćanje dovodi u pitanje reputaciju MRF-a kao nacionalno odgovorne političke snage.

Foto: AP/Pavel Golovkin

- Turska je prijatelj, partner i saveznik i radije ne bih da ovo utiče na naše odnose. Nadam se da se nećemo vratiti na odnose iz marta 2017. godine, kada su se turske vlasti otvoreno umešale u naš izborni proces. nadam se da se Turska neće mešati u ovu predizbornu kampanju - rekao je bugarski šef države za Darik Radio.

Erdogan je u svom obraćanju govorio o dobrosusedskim odnosima dve zemlje i čestitao kabinetu Bojka Borisova na naporima da se izbori sa zdravstvenom krizom.

Karadaji, koji je ponovo izabran za lidera MRF-a na Nacionalnoj konferenciji prošle subote, rekao je kasnije za Darik Radio da je Erdogan pozvan da se obrati Nacionalnoj konferenciji MRF-a u svojstvu lidera Stranke pravde i razvoja, jedne od četiri najveće turske političke stranke, a ne kao predsednik.

Karadaji veruje da je Radev pogrešno protumačio Erdoganovo obraćanje jer je predsednik Turske, ali kao takav nije pozvan da govori na mrežnoj konferenciji MRF-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija