• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

21.12.2020

12:36

ITALIJA ĆE ZA PRAZNIKE BITI PROGLAŠENA CRVENOM ZONOM! Od danas na snagu stupa zabrana kretanja među regijama!

Vesti

ITALIJA ĆE ZA PRAZNIKE BITI PROGLAŠENA CRVENOM ZONOM! Od danas na snagu stupa zabrana kretanja među regijama!

Podeli vest

Od danas u Italiji, na celoj nacionalnoj teritoriji, stupa na snagu zabrana kretanja među regijama

Prema pisanju italijanske štampe, koja poslednjih nekoliko dana pokušava da objasni, po mnogima komplikovane, anti-kovid mere koje će biti na snazi u dane pred i za Božic kao i Novu Godinu, cela Italija će, bez obzira na epidemiološku situaciju biti prograšena "crevenom" zonom.

To znači da se neće moći izlaziti iz svojih kuća sem u iznimnim slučajevima, ali i tada sa takozvanom auto-potvrdom, da je izlazak opravdan.

Ova objašnjenja su veoma važna jer, ako neko prekrši zabranu, predviđene kazne su od 400 do 3.000 evra, a opravdanje "nisam znao ili razumela" ne vredi.

U međuvremenu u dane 28, 29, 30. decembar i 4. januara građani Italije će moći da se kreću u granicama vlastite opštine, a da bi prešao u drugu opštinu, takođe će morati da ima valjano opravdanje.

Moguće da nekome objašnjenja izgledaju nevažna i preterana tolika pažnja koju im posvećuju mediji, ali za građane je važno jer se dešavalo u prvom talasu pandemije da ljudi odu u kupovinu u samoposlugu gde inače kupuju, da bi tek nakon što ih zaustavi policija i izda kaznu od 400 evra, saznali da su, i na toj kratkoj razdaljini, prešli granicu između dve opštine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija