• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.12.2020

12:36

PUTIN VASKRSAVA MESTO SA KOJEG SU SOVJETI SEJALI STRAH DO VAŠINGTONA! Ameri bi dali sve da mogu ovde da zavire, a EVO ŠTA SE SPREMA daleko od svih! /VIDEO/

Vesti

PUTIN VASKRSAVA MESTO SA KOJEG SU SOVJETI SEJALI STRAH DO VAŠINGTONA! Ameri bi dali sve da mogu ovde da zavire, a EVO ŠTA SE SPREMA daleko od svih! /VIDEO/

Podeli vest

Ruska vojna laboratorija testiraće ekstremno naoružanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

- Pokretanje laboratorije omogućiće nam da testiramo oružje u jedinstvenim prirodnim uslovima, bez napuštanja kompleksa - rekao je vojni stručnjak Viktor Murakovski.

On je tako komentarisao poruku o obnovi sovjetske jedinstvene laboratorije od strane kompanije "Rostec" za ekstremna ispitivanja bacača granata, malokalibarskog i topovskog oružja.

- Da biste u prirodnim klimatskim uslovima reprodukovali ono što je urađeno u ovoj laboratoriji, treba puno da putujete po zemlji u potrazi za posebnim prirodnim fenomenima koji se ne mogu uvek naći - objasnio je Murakovski.

Stručnjak je pozitivno ocenio obnovu jedinstvene laboratorije i nazvao je "povratkom korenima".

- Naš vojno-industrijski kompleks je ranije imao takve laboratorije, ali nisu mogle da se koriste za sve modele i vrste oružja - prenosi ruski Vzglyad.

- Pored toga, sovjetsko oružje je ranije bilo poznato po sposobnosti da radi u bilo kojim uslovima: fizičkim, geografskim, vremenskim, klimatskim. Sada će se ova reputacija još više ojačati - uveren je Murakovski.

Ranije je saopšteno da je Centralni naučno-istraživački institut za precizno inženjerstvo (TsNIITOCHMASH) obnovio rad jedinstvene laboratorije zatvorene nakon raspada SSSR-a.

- Ispitivanje i sertifikacija oružja vrši se u laboratoriji i na mestu ispitivanja. Laboratorija takođe ima ispitne komore za ispitivanje malokalibarskog oružja, bacača granata i lakog oružja. Testovi se izvode na ekstremnim temperaturama od minus 60 stepeni celzijusa do plus 60 stepeni celzijusa.U laboratoriji se takođe vrše i ispitivanja prašine - navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije.

Krajem novembra, vazduhoplovna samohodna artiljerijska jedinica "Lotos", razvijena u TsNIITOCHMASH-u za vazduhoplovne snage, uspešno je završila testiranje šasije vazdušno-desantnog jurišnog vozila BMD-4M.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija