• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

25.12.2020

20:04

UGLEDNI PROFESOR OSUĐEN ZBOG GNUSNOG UBISTVA! Uhvaćen u reci sa torbom u rukama, ono što je bilo unutra ZGROZILO POLICIJU! /VIDEO/

Vesti

UGLEDNI PROFESOR OSUĐEN ZBOG GNUSNOG UBISTVA! Uhvaćen u reci sa torbom u rukama, ono što je bilo unutra ZGROZILO POLICIJU! /VIDEO/

Podeli vest

Sud u Sankt Peterburgu osudio je danas poznatog profesora istorije, Olega Sokolova, na 12 i po godina zatvora zbog ubistva studentkinje čije je telo je raskomadao

Sud je 64-godišnjeg Sokolova, koji je predavao na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, proglasio krivim za ubistvo 24-godišnje doktorantkinje Anastasije Ješčenko u njegovom stanu u novembru 2019. godine.

Sokolov je uhapšen nakon što je izvučen iz reke Mojke u blizini stana sa rancem u kojem su bile odsečene ruke.

Utvrđeno je da ruke pripadaju Ješčenkovoj, a istražitelji su pronašli druge delove tela u reci i u Sokolovljevom stanu u čuvenom delu Sankt Peterburga, nedaleko od muzeja Ermitaž.

Tokom suđenja, Sokolov je svedočio da su on i Ješčenkova bili u romantičnoj vezi i da je pucao u nju tokom svađe.

Tužioci su tražili kaznu od 15 godina.

Sokolov je bio poznat po knjigama o Napoleonovoj eri i entuzijastičnom učešću u rekonstrukcijama istorijskih bitaka, a njegov slučaj je privukao veliku pažnju u Rusiji.

Tečno govori francuski jezik, predstavljao je Napoleona u brojnim prikazima istorijskih bitaka i drugih događaja.

Raskošni stil učinio ga je popularnim među studentima, a o svojoj strasti prema Napoleonovoj eri govorio je u TV intervjuima. Napoleon mu je bio idol i kolege iz istorije bi mu se obraćali sa "Sire"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija