• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2020

11:01

ISTORIJSKI ZLOČIN UBISTVA SULEJMANIJA BIĆE OSVEĆEN! Iranski ambasador otkrio da ODMAZDA neće nužno biti vojna, a evo kakva je STRATEGIJA Teherana!

Vesti

ISTORIJSKI ZLOČIN UBISTVA SULEJMANIJA BIĆE OSVEĆEN! Iranski ambasador otkrio da ODMAZDA neće nužno biti vojna, a evo kakva je STRATEGIJA Teherana!

Podeli vest

Iranski ambasador u Iraku rekao je da Islamska Republika zadržava pravo da se osveti Americi za atentat na general-potpukovnika Kasema Sulejmanija, ali takva odmazda ne mora nužno biti vojna

Lokalni mediji citirali su iranskog ambasadora u Bagdadu, Iraja Masedija, koji je rekao da Teheran zadržava pravo da se osveti Amerikancima za "istorijski zločin" atentata na generala Sulejmanija i Abu Mahdija al Muhandisa početkom januara.

Osveta za takvo krivično delo ne bi bila nužno vojna opcija, rekao je iranski izaslanik, dodajući da će proterivanje američkih snaga iz regiona biti ravno osveti.

Ambasador je dodao da je iranski raketni napad na američku vojnu bazu u Iraku bio prvi odgovor za ubistvo generala Sulejmanija.

Foto: Reuters

Ambasador je takođe naglasio da Iran nije želeo da pretvori Irak u mesto za rešavanje problema sa drugima.

- Iran ne nastoji da se meša u iračke poslove i nikada ne bi diktirao svoju politiku prema arapskoj zemlji - izjavio je ambasador.

Masedi je odbacio optužbe za nedavno raketiranje američke ambasade u Bagdadu i dodao da Iran ne podržava ni jednu grupu koja je pokrenula napad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija