• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik Srbija

29.12.2020

11:57 >> 12:11

LAVROVLJEVO MINISTARSTVO ANALIZIRALO 2020. GODINU! ! Evo kakvi su im odnosi sa drugim najvećim silama

Vesti

LAVROVLJEVO MINISTARSTVO ANALIZIRALO 2020. GODINU! ! Evo kakvi su im odnosi sa drugim najvećim silama

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije sumiralo je glavne rezultate spoljne politike u 2020. godini i zaključilo da se odnosi Rusije sa kolektivnim Zapadom nisu promenili na bolje.

- U politici NATO, EU i niza njihovih članica preovladali su konfrontacioni pristupi nad konstruktivnim principima - saopštilo je rusko Ministarstvo.

Moskva preduzima konkretne korake kako bi osigurala smanjenje napetosti na liniji Rusija-NATO ističe se.

- Konkretno, Rusija je uvela jednostrani moratorijum na razmeštanje raketa srednjeg i malog dometa kopnenog baziranja u Evropi - podseća rusko Ministarstvo.

NUKLEARNA PODMORNICA "IRKUTSK" POSTAJE NOĆNA MORA NEPRIJATELJA! Rusi je naoružavaju NAJMOĆNIJIM raketama!

Govoreći o odnosu sa Nemačkom, navodi se da je Rusija ove godine održavala redovan politički dijalog sa tom zemljom, uprkos smanjenju pozitivnog dijaloga u bilateralnim odnosima.

- U okviru zasedanja Rusko-nemačkog ekonomskog saveta u decembru održana je ceremonija otvaranja manifestacije unakrsne Godine ekonomije i održivog razvoja 2020-2022. U septembru je pokrenut projekat 'Godina Nemačke u Rusiji' - ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Ruska strana se osvrnula i na odnose sa SAD, ističući da Rusija pokazuje otvorenost za uzajamno korisnu saradnju sa Amerikom, zasnovanu na poštovanju međusobnih interesa.

STRPLJENJE MOSKVE JE POTROŠENO, AMERI PREŠLI SVE GRANICE! NATO će napraviti neoprostiv incident na ruskim granicama, a onda nek nam je...

 U odnosima sa SAD Rusija je polazila od shvatanja posebne odgovornosti koje naše dve zemlje imaju za održavanje međunarodne bezbednosti i strateške stabilnosti - navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da je u odlazećoj godini jedan od važnih pravaca rada u bilateralnom pravcu bio „strateški dijalog“ o kontroli raketno-nuklearnog naoružanja.

Kada je reč o odnosu Rusije i Kine, rusko Ministarstvo ističe da je strateško partnerstvo dve zemlje u periodu pandemije imalo važan stabilizujući efekat na međunarodne odnose. Bilateralna saradnja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima dodatno je razvijena, posebno u UN i drugim vodećim međunarodnim platformama.

Ipak, na kraju se zaključuje da je nastavljen dijalog sa evropskim zemljama koje su zainteresovane za saradnju sa Rusijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija