• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.01.2021

10:18

SABOTAŽA MODERNINIH VAKCINA PROTIV KORONE! Uhapšen farmaceut koji je NAMERNO ugrozio pacijente!

Vesti

SABOTAŽA MODERNINIH VAKCINA PROTIV KORONE! Uhapšen farmaceut koji je NAMERNO ugrozio pacijente!

Podeli vest

Moderna Inc, proizvođač vakcine, uverio je bolnicu da primanje injekcije bilo koje doze uklonjene iz frižidera ne predstavlja bezbednosno pitanje

Bolnički farmaceut iz Viskonsina uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je sabotirao više od 500 doza vakcine protiv koronavirusa namerno ih izvadivši iz frižidera da bi se pokvarile, saopštile su policija i medicinske vlasti.

Farmaceut zaposlen u Medicinskom centru Aurora u Graftonu u državi Viskonsin namerno je izvadio 57 kutija sa  vakcinama, a nakon toga je otpušten.

Zvaničnici nisu želeli da navedu njegov identitet.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Svaka sadrži sadrži 10 doza. Gotovo 60 doza koje su bile predmet sabotaže ubrizgane su pacijentima pre nego što je utvrđeno da su vakcine izvađene iz frižidera dovoljno dugo da vakcina postane neefikasna. Više od 500 doza nakon toga je bačeno.

Policija Graftona je u izjavi za novinare saopštila da je farmaceut "znao da će pokvarena vakcinaca biti beskorisna i da će ljudi koji su je primili pomisliti da su vakcinisani protiv virusa, a zapravo nisu".

Farmaceut je uhapšen u četvrtak i biće optužen za bezobzirno ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje lekova koji se izdaju na recept i uništavanje imovine, saopštila je policija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOK AMERIKA ŠIRI HAOS PO SVETU Odnos Rusije i Kine će i dalje jačati!
Planeta

DOK AMERIKA ŠIRI HAOS PO SVETU Odnos Rusije i Kine će i dalje jačati!

Ključno pitanje naredne godine često glasi ovako: "Kakav će biti odnos nove američke administracije prema Kini i Rusiji? Da li će Bajden obe države nazvati neprijateljima SAD ili će pokušati da poboljša odnose sa jednom od njih (najverovatnije Kinom) i time oslabi rusko-kineski savez?" Ili, jednostavno, mogu li SAD razbiti savez Moskve i Pekinga?

02.01.2021

08:23

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem! Takođe, iz srpske kuće fudbala saopšteno je

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija