• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2021

13:11

KAKVI LUDACI! NA NOVOGODIŠNJU ŽURKU DOŠLO 2.500 LJUDI! A onda napali policiju jer im rastura provod! /VIDEO/

Vesti

KAKVI LUDACI! NA NOVOGODIŠNJU ŽURKU DOŠLO 2.500 LJUDI! A onda napali policiju jer im rastura provod! /VIDEO/

Podeli vest

U praznom skladištu na severozapadu Francuske organizovana je ilegalna rejv žurka kojoj je prisustvovalo oko 2.500 ljudi.

Okupljeni su došli u sukob sa policijskim službenicima kada su pokušali da ih rasteraju, ali bezuspešno, povećavajući zabrinutost da bi događaj mogao da doprinese širenju korona virusa, tvrde nadležni.

Ilegalna rejv žurka održana je u malom mestu južno od Rena u pokrajini Bretanja, kako prenosi Gardijan. Posetioci su došli u sukob sa policijom koja je pokušala da rasturi žurku. Ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanin je potvrdio na svom Tviter nalogu da je policija na licu mesta izdavala kazne, identifikovala organizatore i podnela tužbe, prenosi Rojters.

 

Lokalna policija je pokušala da spreči ovaj događaj ali su suočila sa snažnim neprijateljstvom i otporom učesnika, koji su zapalili jedan od njihovih automobila i bacali flaše i kamenje, navodi se u saopštenju. Među okupljenjima je bilo ljudi koji su došli iz raznih delova Francuske, pa i iz inostranstva.

Lokalna prefektura je potvrdila da je izdato oko 450 kazni i pozvala sve koji su bili prisutni da odu u samoizolaciju u trajanju od 7 dana.

Ali ovo nije bila jedina žurka, jer je jedna otkrivena i u Italiji. 

Žurku otkrili preko fotke na Tviteru

Naime, u luksuznom hotelu “Padenge”, blizu Breše, grada u severnoj Italiji, organizovan je doček Nove godine sa muzikom i pevačem, uprkos što je zabranjeno okupljanje, piše agencija Ansa.

Da bi mogli na miru i bez brige da slave, vlasnica hotela su na svaki sto stavila ceduljicu - upozorenje gostima da ne slikaju i nikakako stavljaju objave na društvenim mrežama.

Ipak, neko od gostiju nije izdržao, tajna proslava otkrivena je upravo zahvaljujući objavi na tviteru nekog od prisutnih. Intervenisala je policija a slučaj je na dalji postupak poveren tužilaštvu.

Sramotno, igraju se sa državom

- Sramotno, dok su se desetine miliona Italijana morali odreći proslave, nađe se uvek neko ko će da izigra zakon - izjavio je predsednik Kodakons-a udruženja organizacija za zaštitu ambijenta i potrošača, Karlo Rienci.

Komandant lokalne stanice policije Masimo Landi potvrdio je za agenciju Ansa da će svih 126 gostiju platiti kaznu od po 400 evra jer su prekršili odluku vlade, a protiv vlasnice hotela biće podneta prijava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija