• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Mediji

04.01.2021

23:20

KORONA IH POBI! VELIKA BRITANIJA IDE U NOVO "ZAKLJUČAVANJE"! Boris Džonson se obratio naciji i najavio karantin zbog novog soja VIRUSA!

Vesti

KORONA IH POBI! VELIKA BRITANIJA IDE U NOVO "ZAKLJUČAVANJE"! Boris Džonson se obratio naciji i najavio karantin zbog novog soja VIRUSA!

Podeli vest

Boris Džonson je rekao da se zemlja nalazi u "kritičnom trenutku", dok se broj slučajeva zaraze drastično povećava u gotovo svakom delu zemlje, prenose svetski mediji. Stoga moramo ući u nacionalnu blokadu, rekao je Džonson u televizijskom obraćanju

Dodao je i da to znači da vam vlada ponovno nalaže da ostanete kod kuće.

Nove mere podrazumevaće zatvaranje škola, a zaposlenima će biti naloženo da rade od kuće osim ako za to ne postoje mogućnosti ili je neophodno njihovo lično prisustvo u tzv. esencijalnim službama, preneo je Rojters.

Studenti se takođe neće vraćati do najranije sredine februara. Fizerski i saloni lepote biće zatvoreni, a restorani će moći da rade samo dostavu.

Džonson je najavio da su pred Britancima "teške, teške" nedelje i naveo da će "vlada učiniti sve što je u njenoj moći da održi virus pod kontrolom".

Inače, u Velikoj Britaniji su danas započeli program imunizacije stanovništva i "Oksfordskom" vakcinom, nakon što su decembru počeli da vakcinišu ljude Fajzerovim cepivom.

- Ako pogledati brojeve, nema sumnje da ćemo morati da uvedemo oštrije mere - najavio je ranije Džonson dok je obilazio ljude koji su primali "Oksfordsku" vakcinu u bolnici u severnom delu Londona. 

MILION AMERA KREĆE NA VAŠINGTON, NE DAJU TRAMPA! Da li će 6. januara početi građanski rat u SAD? AMERIKA SE NIKAD NIJE SUOČILA SA...

Škotska premijerka Nikola Stardžon izjavila je da u ponedeljak u ponoć ta provincija u Velikoj Britaniji ponovo uvodi karantin, koji će trajati celog januara.

- Od večeras u ponoć i tokom celog januara od vas će se tražiti da ostanete u svojim domovima - rekla je premijerka i dodala da se karantin uvodi u cilju sprečavanja novog soja korona virusa.

Foto: Tanjug

NIKO NE MOŽE NAPOLJE, Velika Britanija se suočava sa katastrofom

Najviši zvaničnici britanskog zdravstvenog sistema iz Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske ranije danas su upozorili da postoji realan rizik da će u naredne tri nedelje zdravstveni sistem u mnogim delovima države postati preopterećen ukoliko ne budu uvedene nove antiepidemijske mere.

SRBIJO, UZBUNA! ALBANCE ZASTUPA NOVI SRBOMRZAC, ČAK JE ELIOT ENGEL ZA NJEGA NEVINAŠCE! On je Riči Tores, krivi smo mu za sve, a još je i gej!

Oni su predložili da se uvede vanredno stanje četvrtog ili petog stepena uoči večerašnjeg obra?ćnja britanskog premijera Borisa Džonsona.

U Velikoj Britaniji je u nedelju registrovano više od 50.000 zaraženih korona virusom. U karantinu su već delovi Engleske, Velsa i Severne Irske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija