• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.01.2021

09:37

BROJ OBOLELIH U SVETU PREMAŠIO 86 MILIONA! Amerika i dalje CRNI REKORDER!

Vesti

BROJ OBOLELIH U SVETU PREMAŠIO 86 MILIONA! Amerika i dalje CRNI REKORDER!

Podeli vest

Broj obolelih od korona virusa u svetu premašio je danas 86 miliona, a Sjedinjene Američke Države i dalje prednjače u broju zaraženih i preminulih od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta "Worldometers"

Kako se precizira na sajtu, od početka pandemije korona virusom u svetu se zarazilo 86.040.222 ljudi, preminulo je 1.859.022, a oporavilo se 60.960.900 osoba.

Aktivnih slučajeva u svetu trenutno je 23.220.300, a u kritičnom stanju je 107.694 ljudi, odnosno 0,5 odsto.

Ubedljivo najviše obolelih i preminulih je u SAD, gde je registrovano više od 21 milion slučajeva i 361.573 smrtnih slučajeva.

Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u SAD je u toku prošle nedelje zabeleženo 2.637 smrtnih slučajeva, što znači da je u proseku na svakih 33 sekunde preminula jedna osoba zaražena korona virusom.

Sledi Indija sa više od 10,3 miliona obolelih i Brazil sa preko 7,7 miliona slučajeva korona virusa.

Na trećem mestu po broju zaraženih je Rusija sa više od 3,2 miliona obolelih, a više od dva miliona zaražnih imaju Velika Britanija, Francuska, Turska i Italija.

Velika Britanija broji najviše smrtnih slučajeva u Evropi pošto je u toj zemlji do sada preminula 75.431 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Eto, Ameri vole da uvek budu vodeći u svemu !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija