• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

11.01.2021

22:11

AMERIKA PUCA PO ŠAVOVIMA, NIČU REPUBLIKA TEKSAS, PACIFIČKA UNIJA, NOVA ENGLESKA... Balkanizacija SAD je nepovratan proces!

Vesti

AMERIKA PUCA PO ŠAVOVIMA, NIČU REPUBLIKA TEKSAS, PACIFIČKA UNIJA, NOVA ENGLESKA... Balkanizacija SAD je nepovratan proces!

Podeli vest

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband predviđa "balkanizaciju! Sjedinjenih Država. Republika Teksas, Pacifička unija, Nova Engleska, Američka unija, samo su neke od država koje će nastati na prostoru današnje Amerike

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da sadašnji šef države Donald Tramp ne bi trebalo da bude na vlasti. Ovo je otvorena i direktna podrška inicijativi kongremsena-demokrata da se Tramp u narednih nekoliko dana opozove (impičment)

Uostalom, nije se libio da izgovori: "Jasno sam rekao da predsednik Tramp ne bi trebalo da ostane u svom kabinetu (u Beloj kući). Tačka!"

Bajden je ovako odgovorio na pitanje da li je Tramp umešan u "podsticanje prošlonedeljne pobune", kada su njegove pristalice upale u Kapitol.

TRAMP ĆE "POBEĆI" U RUSIJU, SMESTIĆE GA PORED SIGALA?! Tek nekoliko država na svetu mogu sebi priuštiti sukob sa Amerikom i dubokom državom!

      
I ovaj Bajdenov nastup svedoči da će demokrate i duboka država učiniti sve što je u njihovoj moći da obore Trampa pre 20. januara i da mu kongresnom rezolucijom zabrane bavljenje politikom i dolazak na države položaje. Nije, međutim, nimalo sigurno da će u tome uspeti.
 
Primera radi, prilično mračno gledanje na ono sa čime će se suočavati SAD ima bivši britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Miliband koji predviđae "balkanizaciju! Sjedinjenih Država.
       
On je Trampove pristalice nazvao "gomila mrzitelja" koja je udarila na „svete demokratske institucijae", ali procenjuje da u SAD „vatra mržnje" još nije ugašena, Odnosno: da „nedavni događaji u Vašingtonu nisu kraj krize".
       
Prema Milibandu, postoji rizik da će Sjedinjene Države počnu da liče "na Balkana tokom tamošnje akutne faze rata i krvoprolića".

NOVI ŠEF CIA JE VILIJAM BERNS, O SRBIJI JE MNOGO GOVORIO! Priština ne treba da likuje, ali ni Beogradu neće biti lako!

On pod "balkanizacijom" razume proces raspada regija na rascepkane etničke grupe koje ujedinjuje samo zajednički geografski položaj, a sukobljavaju neprijateljstva i razmirice.
     
- To je opasnost i za današnju Ameriku. Trenutne tenzije zadiru i u sferu kulture, samoidentifikacije Amerikanaca i njihovog poglreda na svet. Rizici su utoliko veći što veoma veliki broj Amerikanaca poseduje oružje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
darežare

pre 3 godine

Ovakve vesti treba da stavite u rubriku zabava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija