• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

14.01.2021

21:55

MERKELOVA UVODI POTPUNO ZATVARANJE! Nemačka u haosu, korona obara rekorde

Vesti

MERKELOVA UVODI POTPUNO ZATVARANJE! Nemačka u haosu, korona obara rekorde

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel razmatra uvođenje najstrožeg lokdauna zbog pandemije virusa korona, koji bi značio potpuno zatvaranje države, piše Bild

U Nemačkoj je danas zabeležen rekordan broj umrlih od virusa korona.
Preminule su 1.244 osobe, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 43.881.


Prethodno je ta zemlja 8. januara zabeležila najveći broj smrtnih slučajeva, kada je umrlo 1.188 zaraženih pacijenata, navodi nemački list.

Prema podacima Instituta Robert Koh, broj zaraženih na dnevnom nivou porastao je za 25.164 nova slučaja, pa je ukupan broj zaraženih 1.978.590.

U zemlji su u međuvremenu zatvorene škole, prodavnice koje ne prodaju osnovne namirnice, barovi, restorani, kao i objekti i sadržaji za zabavu i kulturu, uz mere koje su od uvođenja početkom novembra postepeno pooštravane, prenosi Index.hr.

Mere, koje predviđaju i da jedno domaćinstvo može da poseti samo jedna osoba van njega, trebalo bi da ostanu na snazi najmanje do kraja januara.

Kancelarka Merkel i drugi članovi Vlade već su upozorili da bi mere mogle biti produžene i posle januara.

Očekuje se da će nemačka kancelarka 25. januara, na sastanku sa premijerima 16 saveznih pokrajina, razmotriti sledeće korake u borbi sa pandemijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija