• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2021

16:27

SAZNAĆEMO ŠTA SE DEŠAVALO U KOKPITU! Ronioci pronašli delove diktafona srušenog Boinga!

Vesti

SAZNAĆEMO ŠTA SE DEŠAVALO U KOKPITU! Ronioci pronašli delove diktafona srušenog Boinga!

Podeli vest

Ronioci su danas pronašli delove diktafona u pilotskoj kabini, dok se još osoblja pridružilo potrazi za olupinama i žrtvama indonežanskog aviona koji se srušio prošlog vikenda u Javanskom moru sa 62 osobe na letu

Proširena je i vazdušna potraga za srušenim avionom Srividžaja Er, rekao je koordinator misije Nacionalne agencije za traganje i spašavanje Rasman, prenosi AP.

Više od 4.000 zaposlenih u potrazi i spasavanju podržava 14 aviona, 62 broda i 21 čamac na naduvavanje. Oni koriste podvodni detektor metala i daljinski vođeno vozilo za traženje ljudskih ostataka, diktafona u kokpitu i još delova olupine.

Ronioci su suzili potragu za diktafonom u kokpitu nakon što su pronašli neke njegove delove.

- Pronašli smo kućište, far i CVR baterije. Moramo tražiti memorijsku jedinicu - izjavio je danas komandant Prve flote mornarice, Abdul Rašid.

Foto: Printskrin Tviter Newshours press

- Nadamo se da neće biti daleko od njih - rekao je.

Članovi porodica poginulih daju uzorke DNK kako bi ih identifikovali, a do sada je identifikovano 12 žrtava od ukupno 62, uključujući članove posade.

Inače, istražna komisija navodi da posada nije proglasila vanrednu situaciju niti prijavila bilo kakve tehničke probleme pre nego što je avion upao u more nekoliko minuta nakon poletanja iz Džakarte pod jakom kišom. Rekli su da se avion raspao nakon udara o vodu, te isključuju eksploziju u vazduhu, jer delovi motora pokazuju da je radio do momenta udara.

Boing 737-500 star 26 godina bio je van upotrebe gotovo devet meseci prošle godine zbog manjeg obima letova. Zvaničnici aviokompanije i Indonezije kažu da je podvrgnut inspekcijama, uključujući i moguću koroziju motora koja se mogla razviti tokom pauze, pre nego što je u decembru ponovo započeo komercijalno letenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija