• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.01.2021

17:04

ŠEF PENTAGONA O RUSKOJ VOJSCI: Profesionalno ih poštujem, dopada mi se njihov rezultat!

Vesti

ŠEF PENTAGONA O RUSKOJ VOJSCI: Profesionalno ih poštujem, dopada mi se njihov rezultat!

Podeli vest

Vršilac dužnosti šefa Pentagona Kristofer Miler priznao je da "profesionalno poštuje" način na koji Rusija deluje u vojnoj sferi i da je ta zemlja uspela da ostvari dobre rezultate u prvobitno nepovoljnim uslovima

Transkript razgovora Milera sa novinarima objavila je pres-služba Ministarstva odbrane SAD.

- Rusi? Imam profesionalno poštovanje za njihov način rada. Mislim da su veoma dobro odigrali sa lošim kartama u rukama - rekao je on, aludirajući na ekonomsku situaciju u Rusiji.

- Pad broja stanovništva, jedini izvor prihoda od minerala, sa profesionalnog stanovišta dopada mi se rezultat - dodao je Miler.

Prema njegovim rečima, "Rusija u svoju korist primenjuje čitav niz neobičnih vojnih koncepcija", ne precizirajući tačno na šta misli.

Pritom je dodao da se Amerika mora osloboditi "razmišljanja iz vremena hladnog rata".

Američke vlasti, na čelu sa odlazećim predsednikom Donaldom Trampom, pripremile su novu Strategiju nacionalne odbrane, prvu u poslednjih 10 godina. Objavljena je u januaru 2018. godine, a kako su tada saopštili američki zvaničnici, fokusirana je na dugotrajno strateško rivalstvo sa Rusijom i Kinom.

Moskva je više puta isticala da Rusija nikada neće napasti nijednu od NATO zemalja, dok se izjave o "ruskoj pretnji" stalno mogu čuti iz zapadnih zemalja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija