• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.01.2021

08:52

S NAPUNJENIM PIŠTOLJEM POKUŠAO DA UĐE U KAPITOL! Policija istražuje slučaj republikanskog kongresmena!

Vesti

S NAPUNJENIM PIŠTOLJEM POKUŠAO DA UĐE U KAPITOL! Policija istražuje slučaj republikanskog kongresmena!

Podeli vest

Policija u Vašingtonu istražuje slučaj u kojem je republikanski poslanik pokušao da uđe sa napunjenim pištoljem u zgradu američkog Kongresa

Kako su saopštili iz Kapitola, kod poslanika Endija Herisa, koji se inače zalaže za slobodu nošenja oružja, otkriveno je oružje prilikom rutinske bezbednosne provere na ulazu do Predstavničkog doma, javlja Rojters. Heris, republikanac iz Merilenda, tada je pokušao da preda pištolj svom kolegi Džonu Katku, koji je to odbio rekavši da nema dozvolu za nošenje oružja, navodi se u saopštenju.

Nakon napada pristalica bivšeg predsednika Donalda Trampa na Kapitol 6. januara, kako bi se pojačala bezbednost, ispred ulaza u Predstavnički dom postavljeni su detektori metala.

Nekoliko republikanskih poslanika, gorljivih pobornika prava na oružje, bunili su se zbog detektora metala, a neki među njima su ignorisali nove bezbedonosne mere. Iako ovaj incident nisu želeli da komentarišu ni Heris, ni Katko, ni policija, Rojtrers navodi da je Heris na kraju izašao iz Kapitola, pa se nakon desetak minuta vratio prošavši detektor metala bez zadržavanja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija