• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

02.02.2021

07:00

SAD SPREMAJU NAPAD NA IRAN - SCENARIO JE ISTI KAO U SLUČAJU IRAKA?! Teheran je optužen da pravi nuklearnu bombu i da je pretnja po bezbednost sveta!

Vesti

SAD SPREMAJU NAPAD NA IRAN - SCENARIO JE ISTI KAO U SLUČAJU IRAKA?! Teheran je optužen da pravi nuklearnu bombu i da je pretnja po bezbednost sveta!

Podeli vest

SAD tvrde da da bi Iran mogao da bude "na par nedelja" od posedovanja materijala za izradu nuklearne bombe i da to predstavlja opasnost po bezbednost sveta... Ne tako davno i Irak je iz Vašingtona optužen da ima oružje za masovno uništenje , da sarađuje sa teroristima... Irak je napadnut, a svaka sličnost sa aktuelnim pretnjama Teheranu je - namerna

Državni sekretar Entoni Blinken je izjavio da bi Iran mogao da bude "na par nedelja" od posedovanja materijala za izradu nuklearne bombe.

Nade u brzi povratak SAD-a Zajedničkom sveobuhvatnom planu akcije nuklearnog sporazuma propale su usled glasnih neslaganja između Teherana i Vašingtona oko toga koja strana bi prvo trebalo da popusti.

Iran kaže da SAD moraju ukloniti sve sankcije. SAD žele da se Islamska Republika vrati svojim obavezama prema nuklearnom sporazumu.

Iran će možda biti udaljen samo "nekoliko nedelja" od sakupljanja dovoljno uranijuma za izradu nuklearne bombe, rekao je državni sekretar Entoni Blinken. Blinken je to rekao u intervjuu za Andreu Mičel za "NBC News" objavljenom u ponedeljak.

Sekretar je ponovio da su SAD spremne da se vrate nuklearnom sporazumu JCPOA ukoliko i Iran to učini, i obećao da će raditi sa američkim saveznicima i partnerima na "dužem i jačem" sporazumu "koji uključuje i druga pitanja".

U UKRAJINI POČELA VAKCINACIJA SPUTNJIKOM V! KIJEV U ŠOKU, čekali su pomoć Zapada, ovi ih tretiraju kao da ne postoje... ZATO, RUSI NE LČEKAJU!

Dalje je rekao da američki državljani zatočeni u iranskim zatvorima "moraju biti pušteni", "bez obzira na bilo kakav dogovor".

U intervjuu, Blinken je nastavio da razgovara o pristupu Bajdenove administracije drugim protivnicima, zahtevajući da Rusija pusti pritvorenog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, napadajući i Kinu zbog "nedovoljnog dosega", dozvolivši inspektorima Svetske zdravstvene organizacije pristup Vuhanu i rekavši da bi SAD trebalo da otvore vrata stanovnicima Hong Konga koji su "žrtve represije kineskih vlasti".

Takođe je ukazao da će Vašington možda uvesti dodatne sankcije protiv Severne Koreje nakon sveobuhvatne revizije američke politike prema azijskoj naciji.

Podsetimo, Vašington je jasno poručio da neće dozvoliti Teheranu da proizvede nuklearno oružje! 

U ne tako davnoj prošlosti iz SAD su stizale slične optužbe na račun Iraka, što je na kraju završilo napadom na ovu zemlju.

Glavni povod za rat bilo je navodno oružje za masovno uništenje koje je u posedovao irački diktator Sadam Husein, a koje američka vlada proglasila stvarnim i pretnjom po bezbednost SAD. 

(VIDEO) UZBUNA U HRVATSKOJ ZBOG SRPSKIH DRONOVA! Šta radi naša Vlada, Beograd od Kine uzeo šest dronova, a od Turske očekuje isporuku "Bajraktara TB2"!

Drugi razlozi za rat bila je navodna saradnja Huseina i Al-Kaide u Iraku, ali na kraju niti jedan dokaz o ikakvoj saradnji između njih nije nikada pronađen, kao što nije pronađeno niti to navodno oružje za masovno uništenje. 

Broj mrtvih u napadu SAD i njenih saveznika je nepoznat, procenjuje se da je stradalo čak milion ljudi!

Svaka sličnost sa aktuelnim pretnjama Teheranu je - namerna! Treba li da se svet sprema za veliki rat - ako bude samo do Amera- izvesno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
master

pre 3 godine

Mozda je Trampova administracija bila svakakva, ali ovi, ovi od pocetka guraju nos u tudje stvari, ratoborni, bezobrazni, nemogu da prihvate da je njihovo proslo, cudo od ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija