• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2021

21:38

PREMINUO LEKAR KOJI JE LEČIO NAVALJNOG! Znao najviše o stanju opozicionara

Vesti

PREMINUO LEKAR KOJI JE LEČIO NAVALJNOG! Znao najviše o stanju opozicionara

Podeli vest

Sergej Maksimišin, zamenik glavnog lekara bolnice u ruskom gradu Omsku, u kojoj je lider opozicije Aleksej Navaljni lečen odmah nakon što je navodno otrovan, preminuo je danas, saopštila je bolnica

Maksimišin, koji je bio zamenik glavnog lekara omske bolnice za hitne slučajeve, preminuo je u 55. godini, navodi bolnica, prenosi Si-En-En.

U saopštenju se ne pominje uzrok smrti.

Navaljni je prvobitno primljen u jedinicu za akutno trovanje omske hitne bolnice 20. avgusta, nakon što mu je pozlilo u avionu koji je krenuo ka Moskvi.

U vreme hospitalizacije Navaljnog, Makimišin nije održao nikakve brifinge za štampu, dodaje američka televizijska mreža.

Kao zamenik glavnog lekara u bolnici za anesteziologiju i reanimaciju, bio je jedan od najstarijih lekara u bolnici.

Leonid Volkov, saradnik Navaljnog, potvrdio je da je Maksimišin bio zadužen za lečenje opozicionog lidera.

- Sergej Maksimišin je bio šef odeljenja koje je lečilo Alekseja Navaljnog i bio zadužen za njegovo lečenje - posebno za njegovu medicinski izazvanu komu - rekao je Volkov za Si-En-En.

On je dodao da je Maksimišin znao više od bilo koga o stanju Navaljnog i da zbog toga ne može da odbaci mogućnost da njegova smrt nije nastupila prirodnim putem.

- Međutim, ruski zdravstveni sistem je veoma loš i nije retko da lekari njegovih godina iznenada umru. Sumnjam da će biti sprovedena neka istraga o njegovoj smrti - dodao je Volkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija