• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

08.02.2021

17:29

ŠOK! IRAN PREDSTAVIO 340 RAKETNIH BRODOVA! AMERI I NATO NAPADNITE, AKO SMETE! Nimic u nikad većem problemu, sa ovim se ne može izboriti!

Vesti

ŠOK! IRAN PREDSTAVIO 340 RAKETNIH BRODOVA! AMERI I NATO NAPADNITE, AKO SMETE! Nimic u nikad većem problemu, sa ovim se ne može izboriti!

Podeli vest

Najnovija iranska vojna tehnika, sposobna za krstarenje brzinom od 90 čvorova i nošenje raketa, predstavljena je danas vojnom vrhu oružanih snaga zemlje usred nagomilavanja strane pomorske tehnike u Persijskom zalivu

Danas predstavljamo pomorske glisere koji postižu brzinu od 90 čvorova. Ako Bog da, ići ćemo ka izgradnji brzih glisera od 100 čvorova, rekao je kontraadmiral Tangsiri novinarima tokom ceremonije predstavljanja 340 mornaričkih glisera u lučkom gradu Bandar Abas. 

- Iran je nekoliko puta slao poruke primorskim državama Persijskog zaliva da ovaj region pripada primorskim državama Persijskog zaliva i sposobni smo da uspostavimo sigurnost kroz naklonost među susednim državama u regionu - dodao je on.

BIL GEJTS PONOVO UZBURKAO JAVNOST: Postoje dve pretnje po čovečanstvo o kojima niko ne želi da govori

Gliseri će biti deo iranske mornarice i delovaće u Persijskom zalivu, Omanskom i Kaspijskom moru.

Tangsiri je saopštio da dugih niz godina strane snage narušavaju regionalnu bezbednost i pokušavaju da legitimišu svoje ilegalno razmeštanje u regionu.

 

 

U januaru je Pentagon poništio odluku da povuče nosač aviona "Nimic" sa Bliskog istoka.

Iran sve više želi da pokaže svoju vojnu moć od početka godine, te je održao seriju vežbi duž Persijskog zaliva, kao i raketna testiranja.

Samo nekoliko dana pre nego što je američki predsednik Džo  Bajden stupio na dužnost, Iran je u pustinji izveo veliku vežbu sa bespilotnim letelicama i raketama bez najave, usred rastućih tenzija sa Vašingtonom i njegovim saveznicima.

 

RUSIJA RAZBESNELA IRAN! Uputio protesnu notu zbog Persijskog zaliva

Američki odnosi sa Iranom dostigli su novi pad tokom Trampove administracije, nakon što je bivši predsednik jednostrano povukao Vašington iz nuklearnog sporazuma iz doba Obame i uveo oštre sankcije Iranu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 3 godine

Da, Americka flota daleko najveca na svetu sa 4000 aviona i helikoptera ne moze da se izbori sa camcima .. -.-

SPOLJNA POLITIKE AMERIKE: Bajden NEĆE PREZATI da započne rat!
Planeta

SPOLJNA POLITIKE AMERIKE: Bajden NEĆE PREZATI da započne rat!

Simbolika odlaska u Stejt department ukazuje na „resetovanje“ spoljne politike SAD i šalje jasnu poruku da će Bajdenu diplomatija biti na prvom mestu. To podrazumeva približavanje sa tradicionalnim saveznicima SAD i nameru da se sa njima traže zajednički interesi i apsolutni dobici za obe strane, a ne samo relativni dobici koje je gledao Tramp

06.02.2021

23:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija