• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.02.2021

18:18

TRAMP PONOVO NA UDARU! Džordžija pokreće tužbu protiv bivšeg predsednika SAD

Vesti

TRAMP PONOVO NA UDARU! Džordžija pokreće tužbu protiv bivšeg predsednika SAD

Podeli vest

Tužioci u okrugu Fulton pokrenuli su istragu zbog pokušaja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da poništi izborne rezultate u Džordžiji, uključujući i telefonski poziv državnom sekretaru Bredu Rafenspergeru u kojem ga je pritiskao da "pronađe" dovoljno glasova kako bi mu pomogao da preokrene gubitak.

Fani Vilis, nedavno izabrana tužiteljka u okrugu Fulton iz Demokratske stranke poslala pismo brojnim zvaničnicima, uključujući i Rafenspergeru, tražeći od njih da sačuvaju dokumente u vezi sa telefonskim pozivom Trampa, izjavio je državni zvaničnik upoznat sa sadržajem pisma, preneo je Njujork tajms.

Istraga u Džordžiji je druga sa kojom je suočem Tramp nakon istrage pokrenute u Njujorku.

Malo je verovatno da će potencijalni porotnici u Džordžiji biti blagonakloni prema bivšem predsedniku, jer okrug Fulton obuhvata veći deo Atlante, koja je izrazito podržala predsednika Džoa Bajdena.

Rafensperger, najviši republikanski izborni zvaničnik Džordžije, izjavio je početkom januara da je pod pritiskom Bele kuće i u suprotnosti sa sopstvenim opredeljenjem prihvatio telefonski poziv Donalda Trampa, u kojem je predsednik tražio poništavanje svog izbornog poraza u toj američkoj saveznoj državi, preneo je ABC njuz.

Tramp je od Rafenspergera tražio da izborni zvaničnici "pronađu" dovoljno glasova kako bi poništili Bajdenovu pobedu u toj državi.

To je jedan od najmanje tri telefonska poziva, koja su obavljena tokom mesec dana od početka decembra do početka januara, a u kojem je Tramp tražio pomoć od visokih zvaničnika Džordžije u pokušaju da preokrene izbore i da bi svaki put bio odbijen.

Tramp je izgubio od Bajdena u Džordžiji sa 11.779 glasova.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija