• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/the independent

11.02.2021

14:20

REKLI SU MU DA JE ZVAO PUTIN, SAMO JE POCRVENEO... U javnost procurila reakcija bivšeg šefa SAD na propušten poziv iz Kremlja!

Vesti

REKLI SU MU DA JE ZVAO PUTIN, SAMO JE POCRVENEO... U javnost procurila reakcija bivšeg šefa SAD na propušten poziv iz Kremlja!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp pocrveneo je kad je saznao za propušteni poziv ruskog kolege Vladimira Putina. Trampovu reakciju otkrili su njegovi najbliži saradnici tokom razgovora za jedan BBC dokumentarac, piše britanski Indipendent

Sve se dešavalo posle Trampove ianuguracije u januaru 2017. tokom posete britanske premijerke Tereze Mej Vašingtonu, tačnije za vreme zvaničnog ručka dvoje državnika i njihovih najbližih saradnika. Fiona Meklaud Hil, šefica Trampovog kabineta, rekla je da je Tramp tog dana izgubio živce. Prema njenon svedočenju, bivši šef Bele kuće u početku je jako pocrveneo, a zatim napao prisutne besnom tiradom.

"Rekao je: 'Kažete da je Vladimir Putin nazvao Belu kuću i kažete mi to o tome upravo sada, tokom ove večere?'", prisetila se, dodajući da je u tom trenutku imala utisak da je sto preplavila lavina.

Hil je primetila da ga je nekoliko minuta pre nego što je Tramp saznao za propušteni poziv, Mej pitala da li je razgovarao sa ruskim liderom, kojeg je često pominjao tokom predizborne kampanje. Tadašnja ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Sjedinjenim Državama Kim Darok, koja je bila prisutna tokom razgovora, objasnila je da je Mej planirala da razgovara o Putinu sa predsednikom Sjedinjenih Država i podeli svoje stavove o njemu.

Darok je primetila da je razočarani Tramp tada rekao da ne može da veruje da ruski predsednik nije povezan sa njim.

"Putin je jedina osoba na svetu koja je sposobna da uništi Sjedinjene Države i ja nisam odgovorio na njegov poziv", žalio se sagovorniku.

Ranije je objavljeno da je aktuelni američki predsednik Džo Bajden želeo da dobije pristup skrivenim detaljima razgovora svog prethodnika Donalda Trampa sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Pojašnjeno je da savetnici aktuelnog predsednika nameravaju da otkriju da li je republikanac ikada obelodanio poverljive podatke, ili je sa ruskim predsednikom sklopio bilo kakve poverljive sporazume koji bi mogli da iznenade novu administraciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RASKOL KOD REPUBLIKANACA! Deo stranke okreće leđa Trampu i pravi novu partiju?!
Planeta

RASKOL KOD REPUBLIKANACA! Deo stranke okreće leđa Trampu i pravi novu partiju?!

Desetine bivših republikanskih zvaničnika, koji smatraju da njihova stranka nije spremna da se suprotstavi bivšem predsedniku Donaldu Trampu i njegovim pokušajima da podrije američku demokratiju, pregovaraju o formiranju nove partije desnog centra, ili frakcije unutar Republikanske stranke, piše Rojters pozivajući se na četiri osobe uključene u takve razgovore

11.02.2021

12:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija