• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

18.02.2021

22:48

(VIDEO) SVET MOŽE DA ODAHNE, REŠENA MISTERIJA VELIKIH KRATERA U SIBIRU! NISU VANZEMALJCI, iako je okolina bombardovana ledom i kamenjem!

Vesti

(VIDEO) SVET MOŽE DA ODAHNE, REŠENA MISTERIJA VELIKIH KRATERA U SIBIRU! NISU VANZEMALJCI, iako je okolina bombardovana ledom i kamenjem!

Podeli vest

Masivni krater pojavio se iznenada u sibirskoj tundri prošle godine - u pitanju je bio veliki metanski izduv koji je izbacivao led i kamenje svuda okolo, u prečniku od oko stotinu metara, iza kog je ostala ogromna rupa

Bila je to 17. ovakva pojava na poluostrvima Jamal i Gida, a prva je primećena 2013. godine, i naučnici još od tada pokušavaju da otkriju kako nastaju. Smatralo se da su nekako povezani sa klimatskim promenama, a zahvaljujući dronovima i veštačkoj inteligenciji, konačno imamo neke odgovore.

- Novi krater jedinstveno i dalje dobro očuvan, jer se površinska voda još nije nakupila u samom krateru dok smo ga istraživali. To nam je omogućilo da ga detaljno istražimo - rekao je Jevgenij Čuvilin, koji se nalazi na čelu istraživačkog tima iz Centra Skolkovo u Moskvi.

Ovo je bio prvi put da naučnici mogu dronom da pristupe krateru, odnosno da istraže njegove dubine, idući i do 10-15 metara pod zemlju. Snimljeno je oko 80 fotografija, pa je na osnovu njih napravljen 3D model samog kratera.

NI SRBIJU NEĆE POŠTEDETI?! KLAUS ŠVAB I PRINC ČARLS OD VELSA proglasili su novi kurs za čovečanstvo - VELIKO RESETOVANJE!

Zahvaljujući tome, naučnici su manje-više i dobili potvrdu onoga što su do sada mislili. Gas metan stvara se u šupljini u ledu, zbog čega dolazi do eksplozije koja stvara ogromne rupe na površini tla. Međutim, još uvek je nejasno odakle metan. Pretpostavlja se da dolazi negde iz dubokih slojeva Zemlje, ali nema nikakvih potvrda.

Čuvilin je objasnio i da se krateri ne pojavljuju slučajno baš u ovo doba godine, jer do tla dolazi veliki broj sunčevih zraka, što zagreva gornje slojeve tla, dovodeći do promena u njihovim svojstvima i ponašanju.

AMERIČKE DIPLOMATE TRAŽE RUSKU VAKCINU SPUTNJIK V! Vašington definitivno pukao, Moskva ih spasava po ko zna koji put u istoriji!

Mada nema mnogo život sveta tamo gde su se krateri pojavili, ipak predstavljaju opasnost za malobrojno stanovništvo.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija