• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.02.2021

18:26

RUSKI SENATOR O IZAZOVIMA! Ovo su četiri NAJVEČA PROBLEMA sa kojima će se Rusija suočiti 2021. godine!

Vesti

RUSKI SENATOR O IZAZOVIMA! Ovo su četiri NAJVEČA PROBLEMA sa kojima će se Rusija suočiti 2021. godine!

Podeli vest

Ruski senator Aleksej Puškov nabrojao je četiri glavna problema sa kojima će se Rusija suočiti tokom 2021. godine, a to su – vakcinacija protiv virusa korona, smena vlasti u SAD, diktatura društvenih mreža i povećanje životnog standarda ruskih građana

Prvi u nizu problem, kako je rekao u svom autorskom članku za „Federal pres“, jeste izlazak iz složene epidemiološke situacije, što je zapravo i problem celog čovečanstva, a glavni put je sprovođenje vakcinacije stanovništva.

Kao drugi naveo je smenu vlasti u SAD, budući da nova administracija u Vašingtonu na Rusiju gleda kao na neprijatelja.

- Razlika u pristupu je vidljiva, sa konkurentima je moguće razgovarati, dok je sa neprijateljem malo verovatno normalizovati odnose - naglasio je on i dodao da se aktuelna američka politika vraća na period dok je predsednik bio Barak Obama.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Što se tiče društvenih mreža, Puškov je rekao da oni misle da mogu da diktiraju kako će izgledati javno mnjenje.

- Smemo li da dozvolimo globalnim sajber kompanijama da na svoju ruku menjaju nacionalna zakonodavstva. Šta činiti? Blokirati, recimo, Jutjub? Pa samo Rusa na toj mreži ima skoro 90 miliona, mnogi koriste taj servis profesionalno - ocenio je.

Kao ključni zadatak ruske vlasti naveo je i povećanje životnog standarda građana rekavši da je to izvodljivo putem stimulacije rasta ekonomije, a sve zarad izlaska iz pandemije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) ODBROJAVANJE DO VELIKOG OBRAČUNA UVELIKO TRAJE! RUSIJA I KINA ODLUČILE DA UZVRATE ZAPADU?! Srbija u ovom ratu ne može ostati neokrnjena!
Planeta

(VIDEO) ODBROJAVANJE DO VELIKOG OBRAČUNA UVELIKO TRAJE! RUSIJA I KINA ODLUČILE DA UZVRATE ZAPADU?! Srbija u ovom ratu ne može ostati neokrnjena!

Hajko Mas, nemački šef diplomatije, uputio je neočekivano upozorenje poslanicima Bundestaga koji traže oštru akciju protiv Rusije i Kine. „Treba da budete potpuno svesni kuda to vodi u geostrateškom smislu", ukazao je i Bundestagu i čitavom Zapadu. „Rusiju i Kinu gurate u zagrljaj, i time stvarate najveći ekonomski i vojni savez na svetu"

19.02.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija