• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2021

16:55

NEMAČKA NI PO PETI PUT NIJE ODGOVORILA RUSIJI! Izbegavaju odgovore na NEPRIJATNA PITANJA o Navaljnom!

Vesti

NEMAČKA NI PO PETI PUT NIJE ODGOVORILA RUSIJI! Izbegavaju odgovore na NEPRIJATNA PITANJA o Navaljnom!

Podeli vest

Nadležni organi Nemačke ni peti put nisu odgovorili na zahtev Rusije u vezi s navodnim trovanjem Aleksejem Navaljnim, što potvđuje da ta zemlja ignoriše Evropsku konvenciju o uzajamnoj pravnoj pomoći u slučajevima krivičnog gonjenja, saopštila je danas pres-služba Državnog tužilaštva Rusije

- Nadležni organi (Nemačke) su, na zahtev Državnog tužilaštva Rusije od 21. januara ove godine, uputili odgovor kojim se još jednom odbija saradnja na rasvetljavanju okolnosti koje su dovele do hospitalizacije Navaljnog - navodi se u saopštenju.

Ton kojim je napisan odgovor (Nemačke) izaziva duboko žaljenje ruske strane, ocenjuje se u saopštenju Tužilaštva. "Očigledno je da nemačka strana uz neke izmišljene argumente pokušava da izbegne odgovore na za nju neprijatna pitanja“, dodaje se u saopštenju.

Foto: Reuters

Aleksej Navaljni

Tužilaštvo je od 27. avgusta do 28. septembra 2020. godine uputilo četiri zahteva za pravnu pomoć Saveznom ministarstvu pravde Nemačke na temu incidenta sa Navaljnim, kome je pozlilo tokom leta iz Tomska za Moskvu, prenosi TAS S.

Kako je ocenjeno, Nemačka je formalno pristupila izvršenju ruskih zahteva ne pružajući ništa što bi moglo pomoći da se reši situacija s navodnim trovanjem, što navodi na zaključak da je direktna namera nemačkih kolega da prikrivaju stvarne okolnosti incidenta kako bi nastavili neosnovane optužbe na račun Rusije, navodi su u saopštenju Tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija