• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

24.02.2021

22:45

Suđenje popularnom glumcu zbog posedovanja heroina Bane: Drogirao sam se, ali nisam dilovao

Vesti

Suđenje popularnom glumcu zbog posedovanja heroina Bane: Drogirao sam se, ali nisam dilovao

Podeli vest

Branko Bane Vidaković (61) priznao je da je u julu 2020, kad je uhapšen, posedovao heroin, ali samo za sopstvene potrebe * Bane: Ilija Marković, s kojim sam bio uhapšen, lažno me optužio da sam narko-diler

Poznati glumac Branko Bane Vidaković (61) priznao je juče u Višem sudu u Beogradu da je imao heroin kod sebe kad je uhapšen u julu 2020, ali je tvrdio da je droga bila samo za ličnu upotrebu. Bane je izričito negirao da je preprodavao tu drogu!
- Muzičar Ilija Marković, s kojim sam uhapšen 17. jula 2020, lažno me je optužio na sudu da sam narko-diler, jer je svu krivicu hteo da prebaci na mene, a zapravo on prodaje drogu - istakao je Vidaković.

Suočili se

Bane se, inače, juče u Višem sudu suočio sa Markovićem, koji je u ovom postupku optužen zbog dilovanja droge, dok glumac odgovara samo za posedovanje.
Na optužbe Ilije Markovića da je Vidaković narko-diler glumac je rekao:
- To je sve laž! On je klasičan diler. Znao je da sam na terapiji odvikavanja, a ostavio mi je drogu kod kuće samo da bi me navukao da je opet koristim. Posle bi mi, poput drugih dilera, rekao da mu dugujem novac. Ja taj heroin, koji je nađen kod mene u stanu, nisam ni pipnuo i posle svega šta se desilo nisam koristio narkotike.

Na pitanje sudije da li je kriv za delo za koje se tereti kratko je odgovorio:
- Da, da, za to što su našli u stanu.

Vidaković je još pojasnio da je na dan hapšenja čekao jednog prijatelja da mu donese nešto para na zajam, jer u to vreme nije radio i bio je u "frci s novcem":
- Ilija je došao kod mene, ostavio nešto droge u mom stanu i rekao mi da pođem s njim na jedno mesto, da mu pravim društvo, a da će mi on dati 1.500 dinara, da ne čekam pozajmicu. Ja sam pristao. Nisam znao da je još kesica sa heroinom sakrio u svojoj zaštitnoj masci. Zloupotrebio je moje poverenje, a dugo smo se znali... Često je dolazio kod mene sa ženom i decom, slikao se sa mnom... - rekao je glumac.

Marković je, sa druge strane, ponovio teške optužbe na račun Vidakovića za koga je rekao da "decenijama preprodaje heroin i da iza njega stoje mnogo moćni ljudi."
- Bane mi je prošle godine ponudio novac da ga povremeno prevezem da isporuči drogu. Prihvatio sam iz očaja, jer smo supruga i ja bili bez posla zbog korone. Na dan hapšenja mi je dao kesicu sa 20 grama heroina, koju sam stavio ispod zaštitne maske. Ideja mu je bila da ga zameni za metadon. Čim smo seli u auto, viknuo je: 'Policija!' Upi*ao sam se od straha i krenuo u rikverc, ali je inspektor tad razbio prozor. Izvukli su nas iz auta i uhapsili - izjavio je Marković i dodao:
- Kajem se što sam tada, odmah posle hapšenja, svu krivicu za drogu prihvatio na sebe, jer nisam kriv. Kada se pojavila policija, Branko mi je rekao 'da razmišljam o porodici', što sam shvatio kao pretnju. On pokušava na sve načine da vas ubedi da je droga bila moja iako svi znaju da je on diler, narkoman, patološki lažov i da već 30 godina prodaje heroin. Ozbiljni ljudi stoje iza njega, daju mu vetar u leđa i štite ga!

Vagice i droga u stanu

Podsetimo, Vidaković i Marković su uhapšeni 17. jula prošle godine kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina, koji je bio sakriven u Markovićevoj masci.
Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi Vidaković, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe. 

Banetu novčana kazna, Iliji robija?


Bane Vidaković je 1. decembra sa Višim tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu koga je prihvatio kaznu od šest meseci kućnog zatvora zbog posedovanja droge za ličnu upotrebu. Međutim, Viši sud nije prihvatio taj sporazum. Sada mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine za posedovanje droge, a Markoviću od tri do 12 godina robije zbog dilovanja.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

OVAJ NIJE NORMALAN COVEK MU NAVODNO DONEO DROGU U STAN I TO JE OK A U AUTOMOBILU JE ZLOUPOTREBIO NJEGOVO POVERENJE JER JE IMAO JOS MALO U KESICAMA.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija