• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.02.2021

14:10

AMERI UPOZORILI RUSE 5 MINUTA PRE NAPADA! Lavrov: Nema nikakve koristi od obaveštenja kada se napad već izvodi!

Vesti

AMERI UPOZORILI RUSE 5 MINUTA PRE NAPADA! Lavrov: Nema nikakve koristi od obaveštenja kada se napad već izvodi!

Podeli vest

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kritikovao je Sjedinjene Američke Države zbog toga što je američka vojska o predstojećem napadu na Siriju upozorila Rusiju svega četiri ili pet minuta ranije

- Naše vojnike su upozorili četiri ili pet minuta pre napada. Naravno, čak i ako govorimo o sprečavanju slučajnih sukoba između snaga dve zemlje, kao što je uobičajeno u odnosima ruskih i američkih vojnika, nema nikakve koristi od takve vrste upozorenja kada se napad već izvodi - rekao je Lavrov u Moskvi.

On je podsetio da SAD nezakonito borave na teritoriji Sirije, kršeći sve norme međunarodnog prava, uključujući rezoluciju Saveta bezbednosti UN o rešavanju sirijske krize.

Lavrov je dodao da, prema nekim informacijama, SAD ne nameravaju da odu iz Sirije, ali Moskva namerava da razjasni to pitanje sa Vašingtonom.

- U poslednje vreme čujemo različite informacije iz različitih izvora. Trenutno ne možemo da ih potvrdimo, želimo direktno da pitamo Amerikance - navodno oni će doneti odluku da nikad ne napuste Siriju, pa čak i da unište tu zemlju - rekao je šef ruske diplomatije.

On je precizirao da je za Rusiju veoma važno da razume kako će SAD formirati svoju stratešku politiku na terenu, i u regionu i uopšte.

Ranije je Pentagon saopštio da je usled vazdušnog napada na Siriju uništeno nekoliko infrastrukturnih objekata šiitskih grupa, koje podržava Iran. Kako je istaknuto, taj potez je odgovor na nedavne napade na američke i koalicione snage u Iraku. Ministar odbrane SAD Lojd Ostin saopštio je da su se američki vojnici oslanjali na obaveštajne informacije iračke strane i da su sigurni u preciznost napada. Prema pisanju lista "Vašington post", u napadu je poginulo nekoliko ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 3 godine

Ameri su batina u rukama neokolonjalističke kriminal izovane bankarskošpekulativne elite, zato zakoni za američku vojsku ne postoje. Svaka sila nameće se dokle može, jedino silu uvažava i atomsku bombu. Zato, vreme je da i neka zemlja u afričkom kontinentu postane nuklearna sila, hegemonije Amerike je gotova i novo doba je ono za čime vapi čovečanstvo, otimačina i pljačka su odraz primitivizma kapitalistička filozofije, vreme istinskog humanizma jedino može spasiti čovečanstvo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija