• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2021

21:36

SITUACIJA SE POPRAVLJA! Moskva popušta epidemiološke mere!

Vesti

SITUACIJA SE POPRAVLJA! Moskva popušta epidemiološke mere!

Podeli vest

Stariji građani Moskve i osobe koje pripadaju rizičnim grupama moći će opet da se kreću po gradu nakon što za njih od 8. marta bude ukinuta obavezna mera samoizolacije, saopštio je danas gradonačelnik galvnog grada Rusije Sergej Sobnjanin

Gradonačelnik je na svom blogu pod nazivom "Još jedan korak ka normalnom životu“ napisao da se" situacija s pandemijom pomalo popravlja" i napomenuo da broj obolelih pet puta manji u odnosu na vrhunac epidemije krajem prošle godine, a broj hospitalizacija dva do tri puta manji, prenosi agencija TAS S.

Nakon što gradske vlasti ukinu meru obaveznog karantina za osobe starije od 65 godina i sve one građane koji pate od hroničnih bolesti, opet će važiti njihove “socijalne kartice” koje su im, na primer, omogućavale da besplatno koriste javni prevoz, a koje su bile blokirane od aprila prošle godine.

Sobnjanin je podsetio da su u Moskvi već mnoge mere ukinute ili ublažene krajem januara, kada je odobreno otvaranje srednjih škola, muzeja i biblioteka, povećan broj gledalaca u pozorištima i bioskopima i ponovo odobren rad barova i restorana nakon 23 časa.
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija