• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

07.03.2021

17:42

SRBIJO, OVO NIJE DOBRO! BAJDEN VASKRSAVA POLITIKU OLBRAJTOVE, pojačanje u Stejt departmentu Moli Montgomeri je čedo "zla" koje nas je bombardovalo!

Vesti

SRBIJO, OVO NIJE DOBRO! BAJDEN VASKRSAVA POLITIKU OLBRAJTOVE, pojačanje u Stejt departmentu Moli Montgomeri je čedo "zla" koje nas je bombardovalo!

Podeli vest

Imenovanje Moli Montgomeri za novu zamenicu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Stejt departmentu pokazatelj je da DŽo Bajden formira kadrovsku strukturu po vertikali vernu politici koju su još devedesetih godina promovisali Olbrajtova i Klinton i na neki način je vaskrsava

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ovako komentariše odluku DŽoa Bajdena, predsednika Amerike, da na ovu poziciju, na kojoj se dosad nalazio Metju Palmer, postavi osobu koja je radila u „Olbrajt Stounbridš" grupi, inače globalnoj konsultantskoj kući na čijem je čelu Medlin Olbrajt, bivša državna sekretarka SAD.

Moli Montgomeri vaskrsava politiku Olbrajtove

- Faktički Montgomerijeva je sada šef Palmeru koji se za sada bavi nama što zapravo znači da ona odlučuje i o stvarima vezanim za nas. Činjenica da dolazi iz ekipe Olbrajtove samo ukazuje na to da će politika koju je Medlin Olbrajt vodila prema Balkanu na neki način vaskrsnuti - navodi sagovornik Sputnjika.

Činjenica je i, dodaje Milivojević, da je cela struktura u Stejt departmentu oslonjena na strukture iz devedesetih, a posebno iz onog perioda kada je Bajden praktično bio nosilac operativne spoljne politike Amerike, kao zamenik predsednika SAD.

- Bajden je okupio proverene kadrove demokrata koji su na istoj liniji koje sada demokrate promovišu. U njih spada i Moli Montgomeri, što pokazuje da je uticaj Medlin Olbrajt na kadrovsku politiku ali i na dalji razvoj spoljne politike i dalje prisutan - ističe Milivojević.    

Palmer nije na spisku Bajdena 

Prema rečima našeg sagovornika, Plamer je na neki način ispao iz igre, iako je bio i u prošloj administraciji, i očito da ne spada u najuži krug od Bajdenovog poverenje ali i u strukturu na kojoj je Bajden politički „rastao" gde su Medlin Olbrajt i ostali.

- Montgomerijeva će sa ove funkcije biti zadužena i za pitanja koja se tiču Rusije i šire a Palmer se očito iz nekog razloga ne uklapa u taj mozaik spoljne politike koju je akreditovala Bajdenova administracija - konstatuje Milivojević.

DARA IM JE BILA SRPSKA PROPAGANDA, A ŠTA JE ONDA FILM JASMILE ŽBANIĆ "QUO VADIS AIDA"?! Nula, prazan skup... I ovo hoće Oskar - STRAŠNO!

Naš sagovornik navodi da u budućnosti očito moramo da računamo na politiku Olbrajtova i podseća na njenu izjavu vezanu za Balkan da će Amerika upotrebiti sva sredstva i mehanizme sa kojima raspolaže da sprovede svoje ciljeve.

Radila i u Sarajevu

Montgomerijeva je inače u firmi Olbrajtove bila potpredsednica zadužena za Evropu. Pre te funkcije provela je deceniju u službi Ministarstva spoljnih poslova SAD, na različitim pozicijama vezanim za odnose sa Evropom, između ostalog, radila je i u ambasadi SAD u Sarajevu.

Foto: Fotoilustracija

Montgomerijeva će sada biti zadužena za odnose sa Istočnom Evropom i Evropskom unijom, dok Metju Palmer, prema raspoloživim informacijama, i dalje ima uža zaduženja vezana za Zapadni Balkan i Egejsku oblast.

DONJECK ZAPRETIO KIJEVU, NEĆEMO SE SUZDRŽAVATI, ODMAZDA ĆE BITI STRAŠNA! Ukrajina ključa, pripreme za rat uveliko traju!

Podsetimo, Medlin Olbrajt je na ovim prostorima ostala upamćena kao jedan od najvećih zagovornika bombardovanja SRJ i kao veliki prijatelj Hašima Tačija i kosovskih Albanca.  


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 3 godine

nema nista ameri mogu da duvaju nismo mi vise sami ameri su se zaigrali sami sebe ce da po...u

Saradžogla

pre 3 godine

Ови ништаци и штеточине ће једног дана у своји самопослугама куповати ,,Кока - Колу'' а не ,,Coca - Colu''!Ајд сада њима ово објаснити?ПС.Спасили смо им 520 авијатичара а проклети Клинтон је по наређењу подмуклог енглеза Блера бомбардовао Србију?Пилоти су били унуци спашених авијатичара!То је био најбеднији поступак војске од када свет постоји.Зато трпе пожаре,земљотресе,урагане,поплаве ... Постали су трећеразредна држава са огромним дугом.За то време Кина помаже развитак државе по свету и немају дугове већ милијарде долара у залихама.ПС.Ретко ко зна да у Америци која мисли да је Сједињена постоје самопослуге са робом познатих произвођача и самопслуге са јефтиним производима непознатог порекла.

Jovan Radovic

pre 3 godine

Svi su oni zakasnili na svoju sahranu. Uskoro ce stici na vreme.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija