• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Intermagazin

10.03.2021

19:27

RUSI PROVALILI NAJVEĆU TAJNU AMERIKE - U FORT NOKSU NEMA ZLATA... Tamo su beleške banaka sa natpisom: "Dužni smo da vam vratimo zlato"! A, onda banka bankrotira i...

Vesti

RUSI PROVALILI NAJVEĆU TAJNU AMERIKE - U FORT NOKSU NEMA ZLATA... Tamo su beleške banaka sa natpisom: "Dužni smo da vam vratimo zlato"! A, onda banka bankrotira i...

Podeli vest

Ekonomista Mihail Hazin doveo je u pitanje pouzdanost informacija o desetinama hiljada tona zlata u američkoj „tvrđavi" Fort Noks

Veruje se da vojna baza Fort Noks, koja se nalazi u Kentakiju, ima ulogu skladišta za većinu američkih rezervi zlata.

Na to direktno ukazuje danas najsavremeniji sistem bezbednosti, o kojem nema puno podataka. Poznato je da se plemeniti metal nalazi iza vrata klase 13, kojom se ne mogu pohvaliti ni najbolje svetske banke, a u samom objektu stalno dežura 30 hiljada vojnih lica.

Međutim, ruski ekonomista Mihail Hazin nije sklon da veruje da je stvarna količina zlata uskladištenog u Fort Noksu 20-30 hiljada tona.

Prema njegovim rečima, neki istorijski događaji navode na pomisao da se stvarno stanje značajno razlikuje od dokumentovanog.

I ŠTA SAD?! MEĐUNARODNA KOMISIJA OD SEDAM EKSPERATA (Amer, Rus, Francuz i Italijan, Austrijanac, Izraelac) SRUŠILA ZAPADNI MITI O SRBIMA I RATOVIMA 90-TIH!

Kao što je stručnjak primetio, zlato je još 1970-ih izgubilo status jedinstvene mere vrednosti za američki dolar, a 1980. godine plemeniti metal je dostigao vrhunac svoje vrednosti.

Istovremeno su operacije pod nazivom zakup zlata postale relevantne. Stvar je u tome što su svetske banke, uz pomoć posebnih pozajmica uzele žuti metal, snižavajući tako cene za njega, a zatim ga otkupile.

Foto: Pixabay

Jedina nijansa leži u činjenici da je šema koju je izgovorio Hazin tako funkcionisala u teoriji, u praksi su finansijske organizacije mogle da zadrže zlato u svom posedu.

SKANDALOZNA PRESUDA! AGENTI MI5 IMAJU "DOZVOLU ZA UBIJANJE"! Britanski apelacioni sud doneo odluku da je MUČENJE dozvoljeno ako je U JAVNOM INTERESU!

- Može se ispostaviti da sada u Fort Noksu nema zlata, već beleške banaka sa natpisom:„ Dužni smo da vam vratimo zlato."A onda banka proglašava bankrot. Gde je zlato? Nema zlata - rezimirao je ekonomista.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
oskar

pre 3 godine

Ma ajde bre, potpuni ista prica je kruzila i 80-ih godina u bivsoj SFRJ ( umesto zlata u Fort Noxu su papirici banaka o dugu), preneli su je i Start, i AS a cak i Politikin Zabavnik...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija