• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.03.2021

14:26

SZO O ASTRAZENEKI: Nema razloga da se prekine upotreba vakcine!

Vesti

SZO O ASTRAZENEKI: Nema razloga da se prekine upotreba vakcine!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija je danas saopštila da nema razloga da se prekine upotreba vakcine AstraZeneke, nakon što je nekoliko evropskih zemalja obustavilo inaciju stanovništva oksfordskom vakcinom zbog straha od zgrušavanja krvi nakon davanja doze

SZO je saopštila da vakcinacioni odbor trenutno radi na proceni bezbednosti AstraZenekine vakcine, uz naglasak da ne postoji veza između vakcine i zgrušavanja krvi, preneo je sajt Medikal ekspres.

"AstraZeneka je odlična vakcina, kao i ostale koje su u upotrebi. Pregledali smo izveštaje o smrtnim slučajevima. Nije bilo dokaza o smrti povezanom sa vakcinacijom ove vakcine. Da, trebalo bi nastaviti sa davanjem AstraZeneke, ali svaki slučaj gde je zabeležen problem treba istražiti", rekla je portparolka SZO Margaret Haris.

Savetodavni odbor SZO za bezbednost vakcina je ranije u toku dana potvrdio da pažljivo procenjuje sve izveštaje i da će saopštiti javnosti svoje nalaze i eventualne promene u svojim daljim preporukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija