• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2021

20:37

EMA REGISTROVALA JOŠ JEDNU VAKCINU! SZO izdala odobrenje za "Džonson&Džonson" cepivo!

Vesti

EMA REGISTROVALA JOŠ JEDNU VAKCINU! SZO izdala odobrenje za "Džonson&Džonson" cepivo!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija izdala je danas odobrenje za hitnu upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanije Džonson&Džonson, što znači da jednokratna vakcina sada može da se koristiti u okviru Kovaks programa za globalnu distribuciju vakcina, uključujući siromašne zemlje

SZO je saopštila da podaci obimnih kliničkih ispitivanja pokazuju da je vakcina Dž&Dž efikasna kod odrasle populacije. Lista za upotrebu u hitnim slučajevima dolazi dan nakon što je Evropska agencija za lekove preporučila da se toj vakcini da zeleno svetlo širom Evropske unije, prenosi AP.

- Kako nove vakcine postaju dostupne moramo osigurati da one postanu deo globalnog rešenja, a ne razlog zbog kojeg neke zemlje i ljudi zaostaju - rekao je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebreijus na današnjem brifingu za štampu.



Obimna studija koja je obuhvatila tri kontinenta otkrila je da je vakcina Dž&Dž 85 odsto efikasna u zaštiti od teških oblika bolesti, hospitalizacija i smrti. Ta zaštita je ostala jaka čak i u zemljama poput Južne Afrike, gde su identifikovane varijante za koje se čini da su manje podložne drugim licenciranim vakcinama, uključujući onu koju je napravila AstraZeneka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 3 godine

Što ih više registruje , to ih manje ima. E u koga smo mi gledali velikim očima.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija