• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2021

20:27

NOVI REKORD KRIPTOVALUTE! Cena bitkoina se vinula u nebesa!

Vesti

NOVI REKORD KRIPTOVALUTE! Cena bitkoina se vinula u nebesa!

Podeli vest

Vrednost bitkoina premašila je danas 60.000 dolara, čime je premašena rekrodna vrednost te kriptovalute

Vrednost bitkoina je na platformi Binance skočila je na za 5,77 odsto i dostigla cenu od 60.104 dolara, prenosi agencija RIA Novosti.

Od početka ove godine, bitkoin je ojačao za 80 posto, a u poslednjih 12 meseci njegova vrednost je porasla za 570 posto.

Njegovom vrtoglavom usponu doprinelo je nekoliko faktora, uključujući rast interesovanja velikih institucionalnih investitora, kao i ulaganja korporacija poput Tesle, Skvera i Majkrostratedžija u ovu kriptovalutu.



Bitkoin je kriptovaluta koju je izmislila nepoznata osoba ili grupa ljudi 2008. godine, koristeći ime Satoši Nakamoto.

U pitanju je decentralizovana digitalna valuta bez centralne banke ili predsednika, koja se može slati od korisnika ka drugom korisniku direktno, bez posrednika, preko bitkoin mreže.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bitcoinkupovinaprodaja

pre 2 godine

reko bi neko da se silne pare vrte oko kriptovaluta pa daj da oporezujemo nesto, nije bitno sta, kako gde, koliko, od koga. Bitcoinkupovinaprodaja je najtrazeniji pojam na Google za finansije u 2020. godini i to sve govori.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija