• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.03.2021

12:42

METAFORA ILI NE, ŽELIMO IZVINJENJE! Rusija posle skandalozne izjave Bajdena okrenula novi list prema SAD!

Vesti

METAFORA ILI NE, ŽELIMO IZVINJENJE! Rusija posle skandalozne izjave Bajdena okrenula novi list prema SAD!

Podeli vest

Zamenik predsednice Saveta federacije Konstantin Kosačov kaže da, ukoliko američka strana ne razjasni poslednje izjave na račun Rusije i ako ne bude izvinjenja, odluka o tome da se ruski ambasador pozove na konsultacije u Moskvu neće biti i jedini korak koji će preduzeti Rusija

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden je juče na skandalozno pitanje novinara da li smatra ruskog predsednika ubicom, odgovorio potvrdno. Takođe je rekao i da će Vladimir Putin platiti cenu za to što se, kako tvrdi Vašington, Rusija mešala u američke predsedničke izbore prošle godine.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki nije želela da komentariše da li su Bajdenove reči o Putinu bile "metafora" već je podsetila da je Bajden i ranije rekao da se neće ustezati u iskazivanju svojih stavova ni u direktnim kontaktima sa ruskim rukovodstvom, ni u izjavama za javnost.

Rusija je, potom, pozvala svog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova da dođe na konsultacije u Moskvu.

Kosačov je dodao da su ovom sramnom izjavom otpisana su bilo kakva očekivanja nove politike  američke administracije prema Rusiji.

Takve ocene iz usta predsednika su nedopustive i one će zaoštriti bilateralne odnose SAD i Rusije, dodao je Kosačov.

"Pozivanje ruskog ambasadora na konsultacije u Moskvu je operativna, adekvatna i jedina prava reakcija u takvoj situaciji. Slutim da nije i poslednja, ukoliko ne usledi objašnjenje i izvinjenje sa američke strane", napisao je Kosačov na Fejsbuku.

Foto: Tanjug

Aleksej Puškov


Ruski senator Aleksej Puškov je rekao da je američki predsednik namerno krenuo putem zaoštravanja u odnosu sa Rusijom i prešao na direktne lične uvrede bez presedana. Unapređenje odnosa sa Amerikom je u sadašnjim uslovima nemoguće, ocenio je on.

"Konfuzno mumlanje Psaki (portparolke Bele kuće) o ‘nadi za saradnju’ zaglušuje ponašanje predsednika SAD koji se, prema njenim rečima, neće ustezati u ocenama Rusije i njenog rukovodstva. Zavesa", napisao je Puškom na svom kanalu na Telegramu.

Lider Komunističke partije Genadij Zjuganov smatra da treba nastaviti dijalog sa Amerikom bez obzira na izjave Džozefa Bajdena.

Foto: Genadij Zjuganov

Genadij Zjuganov

"Sa državom kao što je Amerika treba voditi dijalog. Takvi kao Bajden dolaze i odlaze, i on će otići", rekao je Zjuganov, dodajući da Bajden nastavlja politiku predsednika iz redova demokrata (Klintona, Obame).
Da su za sve te godine dobili odgovor kakav zaslužuju, ovakve podlosti ne bi bilo, rekao je on.

Podsetimo, SAD su optužile Rusiju da je pokušala da podrži bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa i da diskredituje aktuelnog predsednika Džoa Bajdena tokom predizborne kampanje u SAD 2020. godine. Nakon toga su mediji objavili da je moguće proširenje sankcija protiv Moskve, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da izveštaj američke obaveštajne službe predstavlja još jednu porciju laži i dezinformacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija