• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.03.2021

14:55

EMA: ASTRAZENEKA JE OBEĆALA da će nam dostaviti podatke vezane za istraživanje!

Vesti

EMA: ASTRAZENEKA JE OBEĆALA da će nam dostaviti podatke vezane za istraživanje!

Podeli vest

Kompanija AstraZeneka će evropskom regulatoru za lekove dostaviti podatke dobijene u okviru američkog testiranja AstraZenekine vakcine protiv kovid-19, a regulator će, ako bude potrebe, prilagoditi svoju procenu, izjavila je danas direktorka Evropske agencije za lekove (EMA) Emer Kuk

"Ispitivanja ukazuju na veću efikasnost od one koju smo mi regostrovalii u prethodnim ispitivanjima", rekla je Kukova članovima Evropskog parlamenta, a prenosi agencija Rojters.

Ona se, međutim, nije mnogo posvetila izrečenim sumnjama američkih zdravstvenih zvanicnika koji tvrde da je AstraZeneka možda koristila "zastarele informacije" u najnovijim objavljenim podacima.

"Kompanija je obećala da će nam dostaviti podatke i mi ćemo prilagoditi našu procenu ako postoje neke nove informacije koje treba uzeti u obzir", rekla je Emer Kuk.

Pokazalo se da je vakcina AstraZeneka-Okford 79 odsto efikasna u sprečavanju simptomatskog kovid-19 i da ne povećava rizik od zgrušavanja krvi, prema podacima iz najnovijih studija sprovedenih u Čileu, Peruu i SAD.

Direktorka EMA je, takođe, poručila da je evropski regulator u kontaktu sa predstavnicima kineske vakcine Sinofarm, u okviru napora da se pristupi što većem broju vakcina jer se beleži porast zaražavanja, a zalihe vakcina postaju sve tanje.

Evropa trenutno ima četiri odobrene vakcine protiv kovid-19, a u pitanju su vakcine Fajzer, Moderna, AstraZeneka i "DŽonson i DŽonson".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija