• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

25.03.2021

11:49

BORELJ: RUSIJA JE OPASAN SUSED! Dogovor EU i Amerike da deluju zajedno!

Vesti

BORELJ: RUSIJA JE OPASAN SUSED! Dogovor EU i Amerike da deluju zajedno!

Podeli vest

Evropska unija i Amerika su razmotrile "konfrontaciono ponašanje Rusije" i dogovorile su se da deluju zajedno, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borelj

"Smatramo da je Rusija izabrala put konfrontacija. U vezi s tim odlučili smo da delujemo zajedno da bismo se tome suprotstavili", rekao je Borelj na konferenciji za novinare posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.Blinken je u poseti Briselu od juče. Nakon što je učestvovao na sastanku Saveta NATO, u sedištu EU je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i Boreljom.

Pored Rusije, na dnevnom redu tih razgovora bile su i Turska i Kina, borba protiv virusa korona i drugo.

Borelj je ranije danas izjavio da smatra Rusiju "opasnim" susedom, ali je pozvao da se sačuvaju kanali komunikacije. 

Rusija opasan sused

"Moramo da razgovaramo o kanalima komunikacije sa Rusijom. Rusija je naš sused, opasan sused, ali sa njima treba deliti neka pitanja koja su od zajedničkog interesa, kao što je nuklearni sporazum sa Iranom i klimatske promene. Zajedno s tim, treba da obuzdavamo i suprotstavljamo se Rusiji", rekao je Borelj.

Istovremeno, Blinken je u sedištu NATO rekao da Rusija, Kina, Iran i Severna Koreja predstavljaju vojne pretnje za Zapad.

Iz Kremlja je nedavno saopšteno da Brisel trenutno nije bliski partner Moskve iz razloga što je odlučio da prekine sve odnose.

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

"EU sada, na žalost, nije naš bliski partner iz jednostavnog razloga što je zamrznuo odnose na liniji Brisel-Moskva", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naglasio da su ranije Rusija i EU gradili odnose u mnogim sferama, ali "sve je to prekinuto odlukom Brisela".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

A Britanija vam nije opasan sused? Mozda vam Ameri nisu susedi ali nema vecih unistivaca sveta od njih. Dvolicne izjave.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija