• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/kurir

25.03.2021

12:32

JEDAN KRVAVI DETALJ VODI DO SRBIJE... Ubijen je poznati bečki frizer, policija 5 godina tapka u mestu, sada su sklopili deo kockica...

Vesti

JEDAN KRVAVI DETALJ VODI DO SRBIJE... Ubijen je poznati bečki frizer, policija 5 godina tapka u mestu, sada su sklopili deo kockica...

Podeli vest

Austrijska policija ponudila je nagradu od 40.000 evra za informaciju o ubici koji bi mogao biti iz Srbije, a koji se sumnjiči za likvidaciju jednog od omiljenih bečkog frizera Arnolda Šmita

Arnold je ubijen 16. novembra 2016. godine u svom salonu, kada se na ulazu pojavio muškarac obučen u crno, prišao mu na dva metra i pucao u grudi. Nakon toga ubica je pobegao, a kako piše bečki Kurir, policija je došla do novih saznanja i istragu usmerila ka Srbiji.

Jedna radnica kao i klijentkinja salona koje su bile svedoci zločina, pretrpele suveliki šok. Tada su ispričale da je brutalni ubica uleteo u lokal i zapucao i sa više hitaca pogodio Arnolda. Brzom intervencijom hitne pomoći vlasnik frizerskog salona je prevezen u bolnicu, gde je hitno operisan, ali mu nažalost nije bilo spasa.

Prema rečima policijskog inspektora, ubica je najverovatnije neko koga je žrtva poznavala odranije. Policija je tada pokrenula potragu za čovekom koji ima oko 50 godina, odevenog u tamnu odeću a govorio je loš nemački sa slovenskim, arapskim ili turskim naglaskom.

Plaćenik?

Inspektor je tada ispričao da je osumnjičeni neposredno pre ubistva na lošem nemačkom razgovarao sa žrtvom, što znači da je svesno izabrao metu.

– Pretpostavljamo da ga je ubio plaćenik – kaže Helmut Fišer, glavni inspektor bečke državne kancelarije kriminalističke policije.

Istraga je sada, prema njegovim rečima usmerena ka Srbiji jer je oružje navodno bilo marke "zastava", a navodi i da ubica nije bio maskiran što znači da nije morao da brine da će biti prepoznat.

Kako dodaje, verovatno se radi se o srpskom državljaninu starosti od 40 do 50 godina, visine oko 1,70 metara, snažne građe, tamnije puti, gustih obrva.  Posle pucnjave, ubica je Šmitu preneo kratku poruku, ali se dosad nije saznalo šta.

Foto: Tanjug

Prijateljica ubijenog frizera, ispričala je za bečke medije da se Arnold pre ubistva žalio da ga prate, i da mu nadgledaju salon.

- Dve nedelje pre zločina nepoznati muškarac je šetao uličicom i neprestano gledao u Arnoldov stan u potkrovlju. Bio je toliko uzrujan da je greškom pokušao da uđe u moj automobil. Kada sam reagovala burno, izvinio se, sa naglaskom, i seo u automobil koji je bio parkiran malo dalje od mog i odvezao se - ispričala je ona.

Bez tragova

Zašto je frizer ubijen i dalje je misterija. Kako je Inspektor Fišer ispričao, u životu Arnolda ništa nisu pronašli što bi moglo da ukaže da je imao ikakve probleme.

- Nije imao nikakve veze sa podzemljem, ali je imao problema u privatnom životu i to ljubavnih. Otprilike godinu dana pre smrti, zaljubio se u drugu ženu i najavio razvod supruzi sa kojom je bio u braku oko 20 godina. Razvod nije prošao bez problema, jer je prva žena, s kojom je imao ćerku, bila veoma nezadovoljna - ispričao je Fišer i dodao da je žena s ćerkom ostala u njihovoj kući još godinu dana zbog čega su usledili problemi s ljubavnicom.

U međuvremenu su otkriveni detalji da Arnold ipak nije želeo da oženi ljubavnicu, kao i da je imao probleme s ljubomornim mužem jedne od svojih radnica.

Austrijska policija tako je naišla na zid. Ubica za kojeg se sumnja da je Srbin jedini bi mogao da otkrije zbog čega je Arnold Šmit ubijen, pa je policija ponudila novčanu nagradu od 20.000 evra za informacije koje bi odvele istražitelje do njega. Sada je ta nagrada povećana na 40.000 evra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 3 godine

niske gradje tamnoput i crne guste obrve pa bas iz srbije opis ahahahahhahaah klosari jedni steta sto postoje i turci arapi siptari da ne nabrajam sve al bas je iz Srbije more terajte se

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija